Diósdi búcsú

vlcsnap-2015-09-16-19h13m57s117Megtartották Diósdon a hagyományos búcsút a település főterén. A három napon át zajló eseményen gyermekprogramokkal, koncertekkel, kulturális műsorral és kirakodóvásárral várták a kilátogatókat.

Hasonló tartalmaink:

Hosszú évek óta hagyomány már Diósdon, hogy szeptemberben búcsút tartanak a város főterén. A rendezvény elsődleges célja a hagyományok őrzése és ápolása, így a programokat is próbálják ennek a gondolatnak a mentén összeállítani – hangsúlyozta a település polgármestere. Bogó László hozzátette: fontos továbbá az is, hogy a város lakói kötetlenül szórakozhassanak, találkozzanak egymással és beszélgessenek. Természetesen ilyenkor lehetőségük adódik az egyes kulturális csoportoknak is a bemutatkozásra.

A rendezvényen a Német Nemzetiségi Önkormányzat is fellépett, színes és változatos programot szerveztek a búcsúra. Paszternák Lászlóné elnök kiemelte, hogy a hétköznapokon is odafigyelnek a hagyományok őrzésére, ápolására.

Az idei búcsún is részt vettek Diósd testvérvárosi településeinek delegációi. A lengyel testvértelepülésről egy zenekar lépett színpadra a rendezvényen, de a marosvécsi színjátszótársulat is bemutatkozott a búcsún és a kétyi népdalkör is énekelt a közönségnek.

Would you like to replay the video?
Címkék