Irány Rio!

Három érdi mérette meg magát az Egerben megrendezett paralimpiai kvalifikációs kerekesszékes vívó-világbajnokságon, ahol Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna is kvótát szerzett Rióra, valamint Jurák Andrea is remekelt.

Hasonló tartalmaink:

Krajnyák Zsuzsanna öt győzelemmel és egy vereséggel fejezte be a selejtezőket, a nyolcaddöntőben 15:6-ra bizonyult jobbnak fehérorosz ellenfelénél, a négy közé jutásért pedig 15:8-ra győzött a hongkongi ellenféllel szemben. Az elődöntőben a kategória extraklasszisa, a hongkongi Ju Csuj Ji ellen drámai csatában, végletekig kiélezett küzdelemben Krajnyák 15:14-re nyerni tudott, ezt követően a fináléban a kínai Csun-sung Csai 5:0-ra is vezetett, majd végül 15:8-ra nyert, így Krajnyák második lett az A kategóriás női tőrözők között, ezzel pedig indulási jogot szerzett a Rio De Janeiroban rendezett jövő évi Paralimpiai Játékokra. Ebben a számban Jurák Andrea huszonkettedik lett.

A B kategóriában Dani Gyöngyi négy győzelemmel, két vereséggel került a főtáblára a selejtezőből női tőrben. A legjobb tizenhat között 15:4-re múlta felül francia ellenfelét, a négy közé jutásért 15:5-re nyert az orosz Ljudmilla Vasziljeva ellen, az elődöntőben pedig egy másik oroszt, Irina Misurovát győzte le 15:12-re. A döntőben a világranglistát vezető olasz Beatrice Maria Vióval találkozott, ám itt 15:4-es vereséget szenvedett, de aligha bánkódik, hisz egy év múlva ő is ott lesz Rióban.

Címkék