Európa bajnok a Majthényi-Domokos páros

Újabb sikert ért el a Majthényi Szabolcs – Domokos András vitorlázó kettős, ezúttal az umagi Repülőhollandi Európa-bajnokságon utasították maguk mögé a mezőnyt.

Hasonló tartalmaink:

Szeptember 12-től 19-ig a horvátországi Umagban a 70 hajót felvonultató Európa-bajnoki mezőnyben a hajóosztály világklasszis magyar párosa egy holland duót utasított maga mögé. A Majthényi Szabolcs Domokos András páros az utolsó versenynap előtt már komoly előnnyel vezetett, és fölényesen győztek a 24 nemzet legjobbjait felvonultató  kontinensviadalon.

Majtényi Szabolcs, világ,- és Európa-bajnok vitorlázó több ízben elmondta, hogy a vitorlás és a víz iránti szeretet az, ami motiválja őket, nem az újabb érmek. De természetesen mindegy egyes sikernek és éremnek ugyanúgy tudnak örülni. Domokos Andrással 1987 óta ülök egy hajóban, és sikereinket edzőinknek valamint annak köszönhetjük, hogy azonosak a céljaink és jól kiegészítjük egymást a közös munkában – tette hozzá Majthényi Szabolcs.

A magyar páros 1995 óta 11 világbajnoki és 5 Európa-bajnoki győzelemmel, és további 5 világbajnoki, illetve 2 Európa-bajnoki éremmel büszkélkedhet. Éremgyűjteményüket a jövő évi, a németországi Steinhude-ban megrendezésre kerülő világbajnokságon gyarapíthatják, melyet május 20-28. között rendeznek majd meg.

Would you like to replay the video?
Címkék