„Magyarország Európa védelmezője”

Az elmúlt hónapokban Magyarországot és Európát is érintő témáról, a menekültválságról fejtette ki álláspontját sajtótájékoztatóján T. Mészáros András. – Meggyőződésünk, hogy ezeknek az embereknek ott kell jobb életet és lehetőségeket biztosítani, ahonnan jönnek, nem ott kell biztosítani a jogaikat, ahová vágynak – hangoztatta Érd polgármestere.

Hasonló tartalmaink:

- Nem is olyan régen egy neves lengyel hetilap azzal a címmel jelent meg, hogy „Magyarország Európa védelmezője”, s a cikk szerint Orbán Viktor és a magyar kormány számára Magyarország biztonsága a legfontosabb, ugyanakkor Magyarország egyben az Európai Unió határait is védi – kezdte Érd polgármestere.

- Az illegális bevándorlás hullámai egész Európát fenyegetik, hiszen a szeptember 22-i adatok szerint több mint félmillió migráns és menekült érkezett Európába, és Magyarországra belépők száma meghaladta a 230 ezret is – folytatta T. Mészáros András. – Még milliók állnak arra készen, hogy elinduljanak, majd Európában letelepedjenek – fűzte hozzá. T. Mészáros András szerint hazánkban két politikai irányzat van a menekültválsággal kapcsolatban: az egyik, amelyik megvédené Magyarországot és Európát, az európaiságot, míg a másik irányzat a védelem ellen van, a magyarok és az ország határainak megvédése ellen dolgozik. – jelentette ki a polgármester.

Emlékeztetett, hogy késő tavasszal a kormány Nemzeti Konzultációs kérdőívét melyet egymillióan töltötték ki, és a válaszadók 90 százaléka úgy nyilatkozott: meg kell védeni az országot. – Sajnálatos tény, hogy Európában vannak olyan országok, amelyek nem ezt a politikát folytatják, de Magyarországnak a magyarok véleménye a döntő – húzta alá T. Mészáros András.

- Brüsszelben is, más helyeken is egyre inkább elfogadják és elismerik azt, hogy a magyar miniszterelnöknek – aki lényegében az év eleje óta mondja, hogy erre a helyzetre fel kell készülni – igaza van. Erre példa a lengyelországi hetilap címlapja is, ami elismeri ennek a védelemnek a fontosságát. A Visegrádi Négyek tanácskozása is azt mutatja, hogy egyébként olyan politikusok, mint például Robert Fico, akinek nagyon sok vitája van Magyarországgal, adott esetben személyesen Orbán Viktorral is, osztja a magyar miniszterelnök álláspontját – mondta T. Mészáros András.

- A cseh és a szlovák kabinet – ahogy a magyar kormány is – ellenzi a kvóták bevezetését, mivel nem tudni, hogy hány emberről van szó. Arról nem is beszélve, hogy vannak köztük, akik megmondják, hova szeretnének menni, hol szeretnének élni, így nagyon nehéz nekik megmondani, hogy melyik helyre mehetnek, hiszen nem ez a vágyuk – tette hozzá a polgármester.

- Természetesen nem gondolom, hogy minden migráns, illetve menekült terrorista, de azt sem gondolom, hogy az ötszázezer fő közül, akik háborút viselő országokból érkeztek Európába, köztük Magyarországra érkezik, mindegyik ártatlan” – fejtette ki véleményét Érd polgármestere.

- A média mindig az elesetteket, az elesettséget mutatja, ami minden jóérzésű emberben szánakozást, együttérzést, empátiát vált ki, csak éppen nem gondoljuk végig, hogy a felelősség kérdését is fel kellene vetni: a menekülő, a jobb életre vágyó migránsnak a felelősségét, aki a gyermekét teszi a fotók kereszttüzébe – vélekedett a polgármester.

- Meggyőződésünk, hogy ezeknek az embereknek ott kell jobb életet és lehetőségeket biztosítani, ahonnan jönnek, nem ott kell biztosítani a jogaikat, ahova vágynak. Meggyőződésünk az is, hogy az elméletileg megfogalmazott európai határokat mindenféleképpen meg kell védeni, ugyanis az teszi lehetővé az eleve európai polgároknak a szabad költözködés, mozgás lehetőségét, ha egyébként a jogokkal és lehetőségekkel valóban az európai polgárok élhetnek – mondta a polgármester.

T. Mészáros András hangoztatta: nem kíván a terrorizmus lehetséges veszélyeiről beszélni, mert úgy gondolja, hogy ha arról kellene beszélni, „akkor az már a végső stádium”.

Would you like to replay the video?

 

Címkék