Karnyújtásnyira a dobogó

vlcsnap-2015-10-19-20h04m45s197Igazi rangadót tartottak a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 12. fordulójában, ahol az Érdi VSE hazai pályán fogadta és verte 2–0-ra a tavalyi kiírásban bronzérmet szerző Diósdi TC-SELECT-et.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi VSE – Diósdi TC-SELECT térségi rangadó első félidejében egyik csapatnak sem sikerült bevenni a másik kapuját, pedig Kovács Béla rögtön egy felsőkapufás lövéssel nyitott, ám a labda még a gólvonal előtt pattant. A folytatásban az érdieknél alakult ki több nagyobb helyzet, míg a diósdiak csak mezőnyben vették fel a versenyt a hazaiakkal.
A második játékrészben Palásthy Norbert is telibe találta a felső kapufát, ezt követően azonban a 64. percben Pintér Nikolasz (akinek testvére, Pintér Dominik az Érdi VSE-ben nevelkedett, de azóta megfordult az NB II-es Soroksárban is, mielőtt a Diósdhoz került) előnyhöz juttatta a hazaiakat, és a hajráig ugyan a diósdiaknak minden esélyük megvolt az egyenlítésre, ám a 85. percben a csereként beálló Ebedli Zoltán kettőre növelte a különbséget, így végleg eldöntötte a találkozó végkimenetelét, még úgy is, hogy két perccel később Kónya Benjámin kiállítása után emberhátrányba kerültek a hazaiak.

Would you like to replay the video?

Az Érdi VSE 2–0-s győzelmével a nyolcadikról feljött a tabella ötödik helyére, míg a diósdiak a hatodikról a nyolcadik helyre csúsztak vissza. Limperger Zsolt csapata igen közel áll a dobogóhoz, hiszen három pont a hátránya az ETO FC Győrrel és a Dorogi FC-vel szemben, úgy, hogy utóbbi egy mérkőzéssel többet játszott, mint az érdiek.

Az NB III Nyugati csoportjának 13. fordulójában nem kis utazásban lesz része az érdieknek, hiszen a Zala megyei bajnokhoz, a TARR Andráshida SC-hez látogatnak október 25-én, vasárnap. Az andráshidaiak öt győzelemmel, három döntetlennel és három vereséggel a tabella kilencedik helyén állnak. A mérkőzés 13:30-kor kezdődik.

Érdi VSE – Diósdi TC-SELECT 2–0 (0–0)
Érd, Ercsi úti sporttelep, 400 néző
Vezette: Kovács G. P. Asszisztensek: Kis Z., Fehér M.
Érdi VSE: Kertész – Ország, Honti, Hegedűs, Cservenka – Kónya B., Csizmadia, Kovács Béla (Skita, 46. perc) – Pintér N., Palásthy (Ebedli, 68. p.), Kelemen (Süveges, 85. p.).
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Diósdi TC-SELECT: Kovács Balázs – Mészáros L., Girán, Kornis, Riba (Szélpál, 60. p.) – Májer, Sipos B., Mojzer, Csanálosi, Pintér D. (Dunai, 80. p.) –Kokenszky (Solymos, 69. p.)
Vezetőedző: Csurka Zoltán
Gólszerzők: Pintér N. 64. perc, Ebedli Z. 85. p.
Piros lap: Kónya B., 87. perc

Eredmények, NB III, Nyugati csoport, 12. forduló:
Balatonfüredi FC – Dorogi FC 0– 1
Sárvár FC – BKV Előre 1–2
Érdi VSE – Diósdi TC-SELECT 2–0
MTK Budapest II. – Csornai SE 1–0
III. kerületi TVE – Puskás Akadémia FC II. 1–0
Videoton FC II. – Mosonmagyaróvári TE 1904 1–2
ETO FC Győr – Ferencvárosi TC II. 0–4

A Csepel FC – Tatabánya FC találkozót október 21-én, 13:30-tól rendezik.

Az NB II-be feljutó Budaörs a Merkantil Bank bajnokság 10. fordulójában az FC Ajka otthonában vendégszerepelt, ám az 50 percben Nagy Bálint góljával jutottak előnyhöz a hazaiak, majd a hajrában elszabadultak az indulatok, s a 89. percben a korábban Érden nevelődő Sajbán Mátét, a 94. percben pedig Bogáti Pétert is kiállította a játékvezető budaörsi részről, így a hajrában nem maradt esélye az egyenlítésre a vendégeknek, akik a vereség ellenére is maradtak a tabella negyedik helyén.

A Magyar Labdarúgó Szövetség helyszíni ellenőrzést tartott csütörtökön a Diósdi TC-nél. A bizottság a klub sportfejlesztési programjainak tervezett, teljes körű vizsgálatát hajtotta végre – számolt be róla a diosditc.hu. Az ellenőrzés kiterjedt a 2011-től mai napig befolyt támogatási összegek felhasználására. Átvizsgálták az összes személyi jellegű és utánpótlás-nevelés költségeire elszámolt kiadást, illetve a megvalósult tárgyi eszköz beruházásokat is: a lelátó- és kerítésépítést, a biztonsági kamerarendszert és a hangosítási rendszer kiépítését, a kispadok kialakítását, az edzőtermi berendezések vásárlását, és a sporteszközök, sportruházatok beszerzését is. A többórás ellenőrzés végén minimális formai hiánypótlásra kötelezték a Diósdi TC-SELECT-et, amelyeket a megadott határidőre meg is tesz majd. A vizsgálat során eljáró testület mindent rendben talált.

Címkék