Segítsünk a beilleszkedésben a gyerekeknek!

Nem vagyunk egyformák, sőt, ahányan vagyunk, annyiféleképpen éljük meg és dolgozzuk fel a minket érő dolgokat. Viszont a társadalmi normák szerint alkalmazkodnunk szükséges egymáshoz és a környezethez is.

Hasonló tartalmaink:

Mi, felnőttek jó esetben már beletanultunk, a gyerekeknek azonban eleinte sok nehézséget jelent a beilleszkedés. Az úgynevezett „rossz” gyerekek viselkedészavara mögött a legtöbbször beilleszkedési problémák állnak, amelyekre természetesen van megoldás.

Tényleg minden gyerek, aki egy kicsit többet-izeg-mozog, talán nem tud egész órán koncentrálni és nem érti meg elsőre a tanítónénit – figyelemzavaros? Tényleg minden kisdiák, aki egy kicsit lassabban tanul meg olvasni, diszlexiás lenne? Dehogy. Az viszont igaz, hogy címkéket sokkal szívesebben ragasztgatunk, mintsem hogy egy kicsit jobban odafigyeljünk egymásra.

Az úgynevezett „rossz” gyerekek viselkedészavara mögött a legtöbbször beilleszkedési problémák állnak, melyekre természetesen van megoldás. Némi odafigyelés, a tanítók és a szülők együttműködése csodákra képes. Vikukel Zsuzsa fejlesztőpedagógus újra a vendégünk, és most is segít, és magyaráz, mint mindig. Ölvedi Réka beszélgetett vele. 

Hallgassa meg Vikukel Zsuzsa fejlesztőpedagógussal készült interjúnkat!

Címkék