Remekelnek birkózóink!

Az elmúlt hét végén, Görögország fővárosában, Athénban rendezték a Veterán Szabad- és Kötöttfogású Világbajnokságot, ahol két érdi veterán birkózónk képviselte színeinket. Csepelen a Pénzügyőr SE rendezte meg a 2015. évi Kadet Szf-ú Bajnokságot. Szentesen rendezték a Diák II. korcsoportú szabadfogású diákolimpiát a Lőrincz Márton Emlékverseny keretén belül, a Dr. Papp László Emlékversenyen pedig a serdülő szabadfogású rangsorverseny küzdelmeire került sor.

Hasonló tartalmaink:

Athénban a veterán birkózók kötött- és szabadfogású világbajnokságán két érdi képviselte a Spartacus birkózóegyesületet, s Földesi István nehéz csoportba kerülve az ötödik lett a 130 kilogrammosok között, míg Szeitl Károlynak nem sikerült pontszerző helyet elérni a „D” 85 kg-ban.

50 kg-ban Nagy Krisztián a döntőig jutott és ezüstérmet szerzett a csepeli Kadet Szabadfogású Országos Bajnokságon, míg Váncza István 54 kg-ban indult, ahol a döntőbe jutása néhány másodpercen múlott, végül a dobogó harmadik fokára állhatott.

A Dr. Papp László Sportcsarnokban rendezték október 22-én a Diák II. Korcsoport Diákolimpia döntőit, október 23-án pedig a serdülő szabadfogású rangsorversenyt. A több mint 400 főt felvonultató versenyen 54 kg-ban Krausz István megszerezte a Diákolimpiai Bajnoki Címet, valamint az Érdi Spartacus serdülői az igen erős és nagy létszámú mezőnyben Végh Richárd 69 kilogrammban szerzett ezüstérme mellett négy ötödik helyet értek el:

58 kg Berta Mike V.
63 kg Mezei Dominik V.
69 kg Végh Richárd II.
85 kg Varga Dániel V.
100 kg Tamás Patrik V.

Címkék