Érdi középpályás a góllövőlista élén

Nagy a harc az NB III Nyugati csoportjának „élmezőnyében”, hiszen a tizenhét csapatos bajnokság tízedik helyezettjének is csak három pont a hátránya a már dobogós helyen álló ETO FC Győrrel szemben, csak a listavezető FTC II.-nek van megnyugtató előnye. Az Érdi VSE pedig ingázik a tabellán, mivel a TARR Andráshida SC otthonában 2–1-re kikapott, pedig a góllövőlistát kilenc találattal vezető Csizmadia Zoltán eredményes volt vendégoldalon.

Hasonló tartalmaink:

Góllal kezdték a meccset a Zala megyei Andráshidán az érdiek, néhány perc játék után Kelemen Patrik lőtt a kapuba, de apró szépséghiba, hogy les miatt nem adta meg a játékvezető a találatot. A folytatásban a némileg gyengébb hazai kezdés után lendületbe jött az Andráshida, amely Tóth László támadásaival élénkült meg, s a csatár a 16. percben vette be Kertész Ferenc kapuját. Ezután sem csökkent a zalaiak tempója, mivel a 28. percben ismét Tóth László volt eredményes, így a szünetben volt tennivalója Limperger Zsoltnak, az érdiek vezetőedzőjének, s a fordulás után rögtön kihasználta mindhárom cserelehetőségét.

Ez jót is tett a meccsnek, hisz a 66. percben Csizmadia Zoltán egy szögletet követően bólintott a kapuba, így visszahozta a vendégreményeket, noha az Andráshida sorra dolgozta ki helyzeteit. A folytatásban azonban már egyik csapat sem volt eredményes, így az Érdi VSE 2–1-es vereséggel tért haza Andráshidáról.

Limperger Zsolték az előző forduló után még az ötödik helyen álltak a tabellán, de mostani vereségükkel egészen a kilencedik helyre csúsztak vissza.

A következő fordulóban az Érdi VSE az Ercsi úti sporttelepen fogadja a Dorogi FC-t szombaton, október 31-én 13:30-tól, amely hét győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel ötödik helyen áll.
Nem csak Érden, de az egész bajnokságban is vezeti a góllövőlistát Csizmadia Zoltán, aki középpályás létére tizenhárom meccsen kilenc gólnál jár.

A Diósdi TC-SELECT a második félidő közepén szerzett góljaival döntötte el a III. kerületi TVE elleni hazai bajnokiját, miután a a 63. percben Solymos Zoltán szerzett vezetést, majd a 66. percben Kocsis Máté öngóljával nőtt a diósdi előny, míg a hajrában Bonifert Péter is eredményes volt.

TARR Andráshida SC – Érdi VSE 2–1 (2–0)

Vezette: Szalai L., asszisztensek: Keszthelyi T., Gyürüsi P.

TARR Andráshida SC: Osbáth – Török, Szegleti, Kovács Gy., Major – Polareczki (Bandics 87. p.), Mavolo, Kalmár – Tóth L. (Horváth 68.p.), Baráth, Varga (Tóth B. 77.p.)
Vezetőedző: Dobos Sándor

Érdi VSE: Kertész – Ország (Süveges 46.p.), Honti, Hegedűs, Cservenka – Skita, Ebedli (Kovács Béla 46.p.), Csizmadia – Kelemen, Palásthy (Gyurácz 46.p.), Pintér N.
Vezetőedző: Limperger Zsolt

Gólszerzők: Tóth L. 16. p., 28. p., ill. Csizmadia 66. p.

Eredmények, NB III Nyugati csoport, 13. forduló

Diósdi TC-SELECT – III. Ker. TVE 3–0
Csornai FC – Balatonfüredi FC 4–2
Mosonmagyaróvári TE 1904 – Csepel FC 4–1
Puskás Akadémia FC II. – Sárvári FC 2–2
BKV Előre – ETO FC Győr 2–0
FTC II. – Videoton II. 2–1
Tatabánya FC – MTK II. 4–1

A Merkantil Bank NB II tizenegyedik fordulójában a harmadosztályból feljutó Budaörs Sajbán Miklós 11., és Csillag Dárius 68. percben szerzett találatával verte 2–0-ra hazai pályán a Szigetszentmiklósi TK-Erima együttesét, így a budaörsiek negyedikek a tabellán, de hátrányuk csak két pont a második helyezett Mezőkövesddel szemben.

Címkék