Miben élünk Érden?

A Központi Statisztikai Hivatal készít felmérést a lakásviszonyokról a húszezer véletlenszerűen kiválasztott lakásból százkilnec háztartást fog érinteni a városunkban az adatszolgáltatás.

Hasonló tartalmaink:

 

A Miben élünk? – Lakásviszonyok, 2015 címmel zajló kutatást a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hajtja végre. A felmérés az ország közel 500 településén összesen 20 ezer véletlenszerűen kiválasztott háztartást érint.

Az összeírás átfogóan vizsgálja a háztartások lakáshelyzetét, a lakások és a lakóépületek minőségét. Az összeírók megkérdezik, mennyire elégedettek az emberek a lakásukkal, környezetükkel, milyen okból, hogyan változtattak lakást az elmúlt években, milyen lakásváltoztatási terveik vannak a közeljövőben. A felmérés kiterjed a háztartások lakáskiadásaira és lakásfenntartási problémáira, a korábban felvett lakáshitelekre és az igénybe vett támogatásokra is.

A kérdésekre kétféle módon lehet válaszolni: a kérdező személyes közreműködésével vagy interneten. A háztartásokat felkereső kérdezők hivatalos igazolvánnyal, illetve megbízólevéllel rendelkeznek. Az adatokat a KSH bizalmasan kezeli, felhasználásuk összesítve, egyedi azonosítás nélkül történik. A KSH az eredmények feldolgozása után a felmérés eredményeiről széles körben nyújt tájékoztatást.

A felméréssel kapcsolatban bővebb információhoz juthatnak a www.ksh.hu honlapon, a mibenelunk@ksh.hu e-mail címen, illetve a 06-80-200-766 ingyenesen hívható telefonszámon.

Hallgassa meg Székely Gábornéval, a KSH lakásstatisztikai osztályának vezetőjével készült interjúnkat!

 

 

Címkék