Mindenszentekre készülünk

Az Ercsi úti sírkert ezen a hétvégén meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat, és a gondnoki iroda is végig üzemel. A temetőben megkezdődött a szóróparcella építése is.

Hasonló tartalmaink:

Hosszabb ideig tart nyitva az Ercsi úti temető október 30-tól november elsejéig: pénteken reggel nyolctól este nyolcig, szombaton és vasárnap reggel hét órától este kilenc óráig várják a szeretteikre emlékezőket. Egyéb napokon a téli nyitva tartás lesz érvényes, azaz gyalogosan reggel héttől este hét óráig, gépkocsival reggel nyolctól délután ötig látogatható a sírkert – mondta el Grabovszky Ildikótól, az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény (ÉKFI) temetői és piac részlegének vezetőjétől, aki lapunknak azt is elmondta: mindenszentekkor polgárőrök, rendőrök és közterület-felügyelők vigyáznak a temető biztonságára, és a forgalmat is ők irányítják majd. Nagy gépjármű-torlódásra azért nem kell számítani, hiszen ezeken napokon is csak a mozgáskorlátozottakat szállító gépjárművek hajthatnak be a kapun.

Would you like to replay the video?

2014 nyarán több szigorítást is bevezettek a temetőben: ekkor húzták fel az új kerítést, megszüntetve az illegális bejáratokat, és korlátozták a gépkocsibehajtást is. Ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően javult a közbiztonság: kevesebb váza, koszorú tűnik el, kevesebb a rongálás, de főleg az illegális szemétkupacok mennyisége csökkent. Ugyanakkor érdemes elővigyázatosnak lenni.
– Azt tanácsoljuk látogatóinknak, ügyeljenek értékeikre: ne hagyják a síron a táskájukat, zárják be parkoló gépjárműveiket. Kérjük továbbá azt is, hogy a temetőt még záróra előtt hagyják el, hiszen a kapukat bezárjuk, és nincs mód erre mindenkit külön-külön figyelmeztetni.

– Aki távolabbról érkezik, annak fontos információ lehet, hogy gondnoki irodánk október 30-án és november 1-jén egész nap várja a látogatókat, akár felvilágosítást szeretnének, akár egy-egy lejárt sírhely érvényességét hosszabbítanák meg – zárta szavait az ÉKFI illetékese, akitől megtudtuk azt is: a temetőben megkezdődött a szóróparcella építése, és a munkálatok hamarosan befejeződnek.

Az Ercsi úti temető 12.000 sír- és urnahelyéből több százra felszólító táblát helyeztek ki, ugyanis lejárt azok megváltási ideje. A sírhelyek újraváltásáról december 31-ig kell gondoskodnia a tulajdonosnak vagy legalább a szándékot jelezni a temetőgondnokságon.

 

Járatsűrítés

Október 31-én és november 1-jén a volánbuszok sűrített menetrend szerint közlekednek a buszállomás és a temető megállóhelyek között: 7 és 20 óra között óránként két járat közlekedik majd, melyek minden óra 25 és 50 vagy 55 perckor indulnak a buszállomásról.

 

 

 

Címkék