Tanulássegítő módszert ajánl az ifjúsági önkormányzat

Az ifjúsági önkormányzat nemrég elfogadott költségvetéséről tartott sajtótájékoztatót Tomka Lilla diákpolgármester. A testületet nyolcan alkotják, a polgármester mellett két diák-alpolgármester és a képviselők. Ellenszavazat nélkül fogadták el a tízmilliós költségvetést, ahogy a szervezeti és működési szabályzatot (SzMSz) is.

Hasonló tartalmaink:

– 2,1 millió forintot szeretnénk fordítani egy kineziológiai, készségfejlesztő és tanulást segítő módszer bevezetésére, 3,3 millió forintot tanulmányi programokra, kirándulásokra, és 200-200 ezer forinttal kívánjuk segíteni a végzős érdi középiskolai osztályok terembérlését szalagavatóikra – ismertette Tomka Lilla. Egymillió forintot különítettek el reprezentációs célokra: élénkíteni kívánják kapcsolatukat Érd testvérvárosainak ifjúsági önkormányzataival, ebből a keretből erre is futja majd.

T. Mészáros András, Érd polgármestere Tomka Lilla szavaihoz hozzáfűzte: a diák-képviseleti testület megalakulása, eddigi működése sikeres. Az ifjúsági önkormányzat országosan egyedülálló kísérlet arra, hogy a fiatalokat minél jobban bevonjuk a város életébe. Más városokban nincs a diákoknak ilyen széles hatáskörű és állandó önkormányzatuk – emlékeztetett –, de reméljük, érdi példára egyre több ilyen szervezet alakul majd a jövőben más településeken is.

Címkék