Két generáció egy rendezvényen

Főzőcskézős, beszélgetős közös programot tartott péntek délután a Barátkozzunk  Nyugdíjas Klub és az Érdi Ifjúsági Önkormányzat. A bográcsban paprikás krumpli főtt, a serpenyőkben palacsinta sült.

Hasonló tartalmaink:

Mint a nyugdíjasklub vezetője, Balla Julianna elmondta: szervezetük rendszeresen tart bográcsolós, beszélgetős összejöveteleket. Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat képviselőivel a városi gyermeknapi összejövetelen találkoztak, beszélgettek – innen eredt az ötlet, hogy legközelebbi összejövetelükre meghívják a fiatalokat.

– A diákoknak nemigen van még tapasztalatuk a főzés terén, mi pedig gyakorlott nagymamák vagyunk. Gondoltuk, ha eljönnek, együtt főzzük meg a paprikás krumplit, együtt sütjük a palacsintát – mondta mosolyogva , hozzátéve: örömmel látják a fiatalokat egy-egy közös Duna-parti kirándulásra is.

– Ha a diákoknak igényük van rá, még egy főzőtanfolyam is kialakulhat az együttműködésből, persze csak akkor, ha a fiatalok jól érzik magukat köztünk, és szívesen veszik a tanításainkat – tette hozzá Balla Julianna , megjegyezve: természetesen nemcsak az idősek tanulhatnak a fiataloktól, hanem fordítva is.
A nyugdíjasklub elnöke egyébként úgy tapasztalja: az idős és a fiatal generáció nem távolodik egymástól, hanem inkább közeledik, és sokan fordulnak segítő szándékkal az idősebbek felé.

Urbán Jonatán diákpolgármester nagyon fontosnak és támogatandónak tartja ezeket a közös rendezvényeket, hiszen ilyenkor az idősek megoszthatják tapasztalataikat a fiatalokkal, az idősebbek pedig megifjodhatnak a diákok között.
– Úgy látom, az idősek nyitottak arra, hogy megismerjék a mai fiatalságot, illetve a szokásaikat. Mesélnek nekünk a saját fiatalságunkról, átélt élményeikről, mi pedig vidámságot hozunk az együttlétekbe – mondta a diákpolgármester, hangsúlyozva: fontos, hogy a fiatalok tiszteljék és támogassák a nyugdíjas korosztályt.
– Szeretnénk, ha ennek a napnak folytatása is lenne, és több közös program is követné – zárta szavait a fiatalember.

Címkék