Beszámolt a diákpolgármester

Voksolás lesz az érdi középiskolákban is. Pénteken tartják a harmadik ifjúsági önkormányzati választást, amikor a következő egy évre választanak maguk közül diák-polgármestert, alpolgármestereket és képviselőket.

Hasonló tartalmaink:

T. Mészáros András polgármester a csütörtöki közgyűlésen azt mondta, hogy az elmúlt egy évben a fiatalokban megerősödött a demokrácia tisztelete, és felelősen tudtak dönteni pénzkérdésekben is, amelyek a többi diák javát szolgálták. A városvezető aktivitásra buzdította a fiatalokat, majd átadta a szót Urbán Jonatán leköszönő diák-polgármesternek, aki a közgyűlés előtt beszámolt az ifjúsági önkormányzat elmúlt egy éves tevékenységéről.

Urbán Jonatán azzal kezdte beszámolóját, hogy a képviselő-testületet tájékoztassa arról, hogy az Alapokmány kötelezővé tette számukra, hogy legalább kéthavonta közgyűlést tartsanak. Ennek az előírásnak eleget tettek: az elmúlt 1 évben 17 ülést tartottak.

- Az Alapokmányban rögzített kötelességünk az is, hogy az érdi önkormányzat által rendelkezésünkre bocsátott 10 millió forintról saját költségvetést készítsünk mondta a diákpolgármester, majd részletesen beszámolt arról, hogy milyen programokat hajtottak végre.

Eszerint az elmúlt 1 évben támogatták az érdi középiskolák szalagavató báljait. Erre a célra az ifjúsági önkormányzat összesen bruttó 600 ezer forintot fordított, azaz iskolánként 200 ezer forintot. Bruttó 600 ezer forintot fordítottak, azaz iskolánként 200 ezer forintot a középiskolák diákstúdióinak fejlesztésére. 2 millió 200 százezer forintot fordított az ifjúsági önkormányzat a tanulást segítő, készségfejlesztő programra az általános iskolások számára. Ebben az évben is nagy hangsúlyt fektettek a sport népszerűsítésére: szeptemberben az általános iskolák sportszertárait frissítették közel 1,5 millió Ft értékű sportfelszerelésekkel, ezenkívül ebben az évben 162 db úszóbérletet biztosítottak az általános iskolában és 90 db úszóbérletet a középiskolában tanuló diákok részére, illetve kézilabda meccsekre is kilátogathatnak az Érden tanuló középiskolai diákok. Támogatták a középiskolások kirándulásait, iskolánként bruttó 200.000 Ft-tal. Megszervezték az első LAN-PARTYt és  a paintball versenyeket, valamint 1,5 millió Ft-tal támogatták az első Live Street Art rendezvényt Érden. Az újonnan megnyitott Parkvárosi Közösségi Ház részére 362 kötet könyvet ajándékoztak, amit a Libri felajánlásának köszönhetően megnöveltek további 30 db-bal. Mindezeken túl multimédiás eszközökkel támogatták a Habilitációs Központot; szaloncukrokkal járták a várost mikulás alkalmából; különdíjat ajánlottak fel rajzpályázatokhoz; az Érdi Napok részeként pedig egy mini Street Art-ot szerveztek a gyerekeknek; és részt vettek az Ifjúsági Önkormányzat első pályázatán Erdélyben, az ERASMUS + keretében.

Urbán Jonatán végül kiemelte, hogy javaslatukra megalapították az „Érdi Diákságért Díjat”, amiről idén döntöttek először, és aminek eredményét holnap hirdetik ki.

Címkék