Kétszer ad, aki gyorsan ad

Száz adag töltött káposztával lepte meg az érdi hajléktalanszállót a múlt héten a Barátkozzunk Nyugdíjas Klub. A mindenki által szeretett magyaros étellel azt szerette volna kifejezni a társaság, hogy néha egy pici segítség is rengeteget jelenthet azoknak, akik elesettebbek a hétköznapokban.

Hasonló tartalmaink:

Mint megtudtuk, szerencsére sokan gondolkodnak a Barátkozzunk Nyugdíjas Klubhoz hasonlóan; és szívesen segítik a Szociális Gondozó Központ által működtetett Szenvedélybeteg és Hajléktalan Ellátó- Támogató Szolgálatot, s a város is jó gazdája az intézménynek, de szükséges, hogy minél többen észre vegyék, hogy a segítő jobb mindig hasznos lehet eben az ágazatban.

Természetesen az ellátottak kapnak ennivalót, hiszen előre csomagolt hidegkonyhai ételeket tudnak fogyasztani a szállón, de otthoni ízeket csak adomány formájában tudnak kóstolni. A legtöbben egyébként ruhákkal támogatják a hajléktalanokat, de karácsony körül sokan visznek tartósélelmiszereket is, amit egyébként egész évben nagyon szívesen fogadnak a Fehérvári úti ellátó épületben – mert csak az utcán – jelenleg is hetven klienst látnak el. A ruhákat pedig azért fogadják mindig örömmel, mert azokat a Szociális Gondozó Központon keresztül nemcsak a hajléktalanoknak, hanem a rászoruló családoknak is át tudják adni. Hamarosan egyébként az Emma utca 8. szám alatt egy központi raktárat fognak kialakítani, mivel a közelmúltban összevonták a hajléktalan ellátást az utcai segítő szolgálattal annak érdekében, hogy még könnyebben kijussanak a gondozók a területre, így viszont az adományokat sokkal könnyebben tudják tárolni a jövőben.

A Barátkozzunk Nyugdíjas Klub egyébként nem először járt a hajléktalan szállón, tavaly karácsonykor már vittek az ott élőknek beiglit és szaloncukrot, s most úgy érezték, hogy szeretnének ismét segíteni, hiszen úgy értesültek, hogy 40 állandó lakosnak és 70 utcán élő embernek tudnak étellel kedveskedni. Balla Julianna a klub vezetője azt mondta, hogy tagjaikkal úgy döntöttek, hogy a látogatásaikat és adományaikat rendszeressé teszik, és azt remélik, hogy ezzel másoknak is jó példát tudnak mutatni.

 

Címkék