Zöld út a sportkomplexum előtt

Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok (NSK) főigazgatója és T. Mészáros András polgármester szerdán aláírták az Ercsi úti sportkomplexum megvalósításához szükséges együttműködési megállapodást. 3,2 milliárd forintból, az NSK beruházásával jövő év december 31-éig olyan létesítmény épül Érden, amely a környék egyik sportközpontja lehet.

Hasonló tartalmaink:

Mint T. Mészáros András az ünnepélyes aláírást követő sajtótájékoztatóján elmondta, a sportkomplexum tervei a város vezetősége, az üzemeltető, a sportegyesület és a sportszakmai vezetők közti többszöri egyeztetés után készültek el.

– A város és a sportklub szeretné a helyi és a térségi sportélet központjává tenni a komplexumot. Szükség van minden korosztály részére megfelelő terület kialakítására, és szükséges az is, hogy a magyar labdarúgó bajnokságban megfelelő helyszínen tudjanak helytállni az érdi focisták – hangsúlyozta T. Mészáros András.

A jelenlegi élőfüves pálya helyén egy új, szabványos méretű pályát alakítanak ki, két oldalán fedett lelátókkal. A jelenlegi látogatottság alapján 1800 fő befogadására alkalmas nézőtér kialakítására van szükség. A hazai és vendég szurkolók aránya 9:1, ezért a hazai nézőközönség számára nagyobb – 1320 férőhelyes – fedett lelátót építenek ki. Emellett felhúznak egy főépületet a sportközpont számára, itt kap helyet többek közt egy étterem is.

– Reméljük, hogy a komplexum alkalmassá válik arra, hogy a környék sportéletének egyik központja legyen – zárta szavait T. Mészáros András.

Dr. Bács István alpolgármester, projektgazda az ÉrdMost-nak elmondta: a sportkomplexum jogerős kivitelezési engedéllyel rendelkezik, az építkezés a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhet meg.
– Bízom benne, hogy még az idén át tudjuk adni a munkaterületet. Az épület átadásának határideje 2018. december 31.– tette hozzá Bács István, akitől megtudtuk azt is: az építtető NSK számláján 3,2 milliárd forint áll rendelkezésre a létesítmény megvalósítására.

Felmerülhet a kérdés, hogy az építkezés ideje alatt hol edzenek, illetve tartják mérkőzéseiket az érdi futballisták. Erre Novák Ferenc, az Érdi VSE elnöke válaszolt. Mint elmondta, az NBIII-as bajnoki mérkőzéseket valószínűleg Csepelen játsszák majd, az edzéseket pedig várhatóan Martonvásáron tartják. Az utánpótlás az Ercsi úton marad, hiszen a műfüves pályát továbbra is használhatják a sportolók.

– Amennyiben az építkezés úgy alakul, hogy lehetőség van a nagypálya használatára, akkor ameddig csak lehet, itthon fogunk játszani – hangsúlyozta az egyesület elnöke, aki azzal zárta szavait: nagy előrelépést jelent a helyi sportélet szempontjából e központ megépülése, és nem csak a futballistáknak, hiszen lehetőséget teremt a nagyszámú érdi fiatalság sportolásra nevelésére.

 

(Fotó: Boros Sándor)

Címkék