Könnyed győzelem a Pápa ellen!

Remek játékkal, 3–0-s győzelmet aratott hazai környezetben a Pápai Perutz FC ellen az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 12. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Kiegyenlítetten kezdődött a mérkőzés, az érdiek ugyan jóval többet birtokolták a labdát, mint pápai ellenfelük, de Ország Péter néhány jobboldali beadását leszámítva Sánta András kapuja nem forgott veszélyben. Igaz, Kertész Ferencnek sem kellett sokszor játékba avatkoznia az első negyed óra során.

Aztán a 21. percben egy ígéretes érdi támadás után Gera Dáviddal szemben a tizenhatoson belül szabálytalankodtak a vendég védők, a megítélt büntetőből pedig Melczer Vilmos megszerezte a vezetést az érdieknek (1–0).

Innentől kezdve sorra jöttek a hazai helyzetek, de ezek rendre kimaradtak, míg a vendégek nem tudták megtartani a labdát, s ezáltal nem jutottak el az érdi kapuig sem. A játékrész utolsó támadásaként balról indított akciót a házigazda, amely után Melczer Vilmos beadására üresen érkezett a hosszún Koós Gábor, aki nem hibázott és a kapuba bombázott (2–0).

A fordulás után ugyan a vendégeknek is volt két szabadrúgásuk, amiből veszélyeztethettek volna, ehelyett viszont Kertész Ferenc kirúgása után a labda átpattant a pápai védőn, amely így lett jó Mojzer Györgynek, aki nem hibázta el a ziccert, a labdát a léc alá vágva növelte a hazai előnyt (3–0).

A folytatásban a vendégek is igyekeztek felpörögni, de épp emiatt kinyíltak, s több lehetősége is akadt az érdieknek, így egy óra játék után Melczer szerezhette volna meg egymaga második, csapata negyedik gólját, de csak a keresztlécet találta el…

Az utolsó húsz percben ugyan a pápaiak hajtottak a szépítésért, de az ezúttal jól működő érdi védekezést nem tudták feltörni, így Limperger Zsolt csapata 3–0-s győzelmet aratott.

– Az alaphelyzet az volt a meccs előtt, hogy ne kapjunk gólt. Tekintve az utóbbi heteket, hónapokat, rengeteg gólt kaptunk. Bízom benne, hogy ez mától meg fog fordulni. Remélem, Bozsoki Imre sérülése nem súlyos, mert belső védőkből nem állunk jól. A legfontosabb tényleg az volt, hogy ne kapjunk gólt és az már hagyomány, hogy itthon sok gólt tudunk rúgni. Amit ígértek a fiúk, hogy az elejétől koncentráltak lesznek és élvezik a focit, ez pedig összejött – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Szervezettek próbáltunk lenni, tudtuk, hogy egy jó csapat otthonába látogatunk, ahol egyetlen esélyünk a pontszerzésre az volt, hogy ha nem hagyunk területet a hazaiaknak, ez húsz percig valósult meg. A tizenegyes véleményes volt, de ez egy lökést adott a hazaiaknak, míg minket megzavart. A kettő null ránk nézve volt hízelgő a félidőben, ahol szokás szerint olyan gólt kaptunk, hogy szinte már lefújták a félidőt és nem mindegy, hogy egy vagy kétgólos hátránnyal vonulunk a szünetre. A másodikban hamar lőtt még egyet az Érd, így hamar el is dőlt a mérkőzés. Annak az eredménye, hogy a végén kijjebb tudtunk jönni, hogy a hazaiak már nem koncentráltak annyira – nyilatkozta a Pápai Perutz FC szakvezetője, Rozmán László.

– Minden mérkőzésünkön azon múlik a végkimenetel, hogy az első helyzeteket berúgjuk-e. Korán meg is szereztük a vezetést, onnantól kezdve mi domináltunk, de az elmúlt mérkőzéseken is a helyzetkihasználással volt csak gond, most koncentrációval megoldottuk és sikerült ezt a mérkőzést ilyen simán behúzni – mondta Melczer Vilmos.

Az érdiek legközelebb október 31-én lépnek pályára, amikor a Magyar Kupa hetedik körében, 12.30-tól az NB II-es Monort fogadják az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 12. forduló
Érdi VSE–Pápai Perutz FC 3–0 (2–0)
Érd, 200 néző. V:Takács Ryan Lee (Király Zsolt, Ország Péter)

Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki (Bogdán, 70.), Pallagi, Németh G. V. – Koós, Kónya, Melczer – Kelemen (Pintér N., 65.), Mojzer, Gera D. (Balázsovics, 81.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt

Pápai Perutz FC:Sánta A. – Bohner, Dóczi, Császár, Böröczky – Nagy Tamás (Szabó T., 65.), Jurik (Baldauf, a szünetben), Jurik, Somogyi R. – Ivancsics (Füleki, 65.), Szabó Zs.
Vezetőedző:Rozmán László

Gól: Melczer (22. – tizenegyesből), Koós (45.), Mojzer (48.)

fotó: Balogh István

Címkék