Kínkeserves győzelem

Ha nehezen is, de begyűjtötte a három pontot az Érdi VSE labdarúgó csapata az NB III hétvégi 15. fordulójában Csornán.

Hasonló tartalmaink:

A tabellán elfoglalt helyezés alapján az Érdi VSE számított a Csorna SE elleni idegenbeli mérkőzés esélyesének, hisz Limperger Zsolték eddigi tizennégy meccsükön hat győzelmet, két döntetlent és öt vereséget könyveltek el. Ezzel szemben a csornaiak tizenegy vereségük mellett egy győzelmet és egy döntetlent tudtak magukénak, s ezek alatt tíz gólt lőttek, harminckettőt kaptak.
Joggal lehetett nevezni a mérkőzés esélyesének az érdieket, akik rögtön a meccs első helyzetét a szöglet után az ellenfél kapuja előtt ragadó Hegedűs Norbert góljával meg is szerezték a vezetést, de ezt követően Limperger Zsolt csapata – Csizmadia Zoltán hiányában – sokkal inkább a védekezésre koncentrált, s kontrákra épített. A meccs, de legalábbis az első félidő legjobbja minden kétséget kizáróan a gólszerző, Hegedűs volt, aki a játékrész hajrájában mentett egy labdát a gólvonalról, így a szümetre egygólos vendég előnnyel vonultak a felek.
A fordulás után a Csornai SE folyamatosan rohamozta az érdi kaput, de a betömörülő érdi védelem állta a sarat. A vendégek ritkán tudták megtartani a középpályán a labdát, s kontráik is rendre elakadtak, mégis az 58. percben a csornaiak vezethettek gyors ellentámadást, amely után Kónya Benjámin utolsó emberként szerelt szabálytalanul, így egyből piros lappal kiállították.
Az utolsó harminc percben mindkét gárda hősiesen küzdött: a hazaiak az egyenlítésért, a vendégek ennek elkerüléséért, ám csak az Érdi VSE érte el célját, amely megtartotta előnyét, s az utolsó előtti helyezett ellen 1–0-ra nyert.

Az Érdi VSE egy helyet előrelépve, és megelőzve a Diósdi TC-SELECT-et a kilencedik a tabellán. Hétvégén a tíz légióst foglalkoztató Tatabánya FC-t fogadják az érdiek szombaton 13:30-tól az Ercsi úti sporttelepen.

A már említett diósdiak honi környezetben 3–0-ra kaptak ki az ETO FC Győrtől, s ezen a találkozón a 43. percben a hazaiaktól Szélpál Norbertet, a vendégektől Demjén Gábort is egyből piros lappal küldték le a pályáról.

Csorna SE – Érdi VSE 0–1 (0–1)
Vezette: Sipos T., asszisztensek: Molnár I., Imrő J.
Csornai SE: Lőre – Kovács Sz., Fehér K., Nagy Sz., Babics – Leal, Visy (Kantó, 81. perc.), Iványi (Bognár Zs., 68. p.) – Serfőző, Szabó Z. (Bősze, 78. p.), Szabó T.
Játékos-edző: Bognár Zsolt
Érdi VSE: Kertész – Ország, Honti, Hegedűs, Cservenka – Kovács B. (Gyurácz B., 87. p.), Kónya B. ,Skita – Kelemen, Palásthy (Csiszár, 59. p.), Pintér N. (Ebedli, 32. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt.
Gólszerző: Hegedűs 14. perc
Piros lap: Serfőző 91. perc, ill. Kónya B. 58. perc.

Eredmények, NB III, Nyugati csoport, 15. forduló:
Csepel FC – Balatonfüredi FC 1–0
Diósdi TC-SELECT – ETO FC Győr 0–3
Dorogi FC – III. Ker. TVE 1–1
Puskás Akadémia FC II. – Videoton FC II. 0–2
TARR Andráshida SC – Sárvár FC 2–0
Mosonmagyaróvári TE TE 1904 – MTK Budapest II. 1–3
BKV Előre – Ferencvárosi TC II. 1–1

Edzőt buktatott a Budaörs
A Merkantil Bank NB II újonca, a Budaörs eddig egészen pazar szezont fut. A másodosztály 13. fordulójában a tabella alapján nagy rivális Mezőkövesd Zsóry otthonában Papp Máté 35., és Csobánki Ádám 65. percben szerzett góljával nyert Miskei Attila csapata 2–0-ra, így már nem csak jobb gólkülönbségének köszönhetően áll az örsi csapat a második helyen, hanem már két pont az előnye a dobogó legalsó fokán álló Zalaegerszegi TE-vel szemben, s a listavezető Gyirmót FC Győrtől is csak két pontra vannak lemaradva. A mérkőzést követően a hazaiak vezetőedzője, a tavaly még a Puskás Akadémia élvonalbeli csapatát irányító Benczés Miklós beadta felmondását Mezőkövesden, s ezt a klub vezetősége el is fogadta.

Fotónk egy korábbi mérkőzésen készült.

Címkék