Hamarosan a Szepes környékét is megfigyelik

szepesmkA város közgyűlése októberi ülésén új térfigyelő kamerahelyek kijelöléséről is döntött. Hamarosan a Szepes Gyula Művelődési Központ közelébe is biztonsági térfigyelő kamerarendszert telepítenek.

Hasonló tartalmaink:

Elsősorban a gyakorlati tapasztalat indokolja, hogy a közbiztonság hatékony védelme érdekében minél több közterületi térfigyelő kamerarendszer épüljön ki a város területén. Azokon a közterületeken ugyanis, ahol térfigyelő kamerák működnek, a bűncselekmények és szabálysértések száma jelentősen csökken, a felvételek pedig a rendőrök munkáját is segítik.

A városban jelenleg működő térfigyelő kamerarendszer 51 kamerájának telepítési helyeit a közgyűlés már korábbi rendeleteiben kijelölte, továbbiakat pedig a Batthyány 2020  városfejlesztési programcsomag keretében szerelnek fel.

Az utóbbi hónapokban a Szepes Gyula Művelődési Központ parkolójában ismeretlen elkövetők több gépjárművet is megrongáltak, ezért a városvezetés indokoltnak látta, hogy erre a területre soron kívül telepítsenek kamerákat. Ez nemcsak az itt parkoló sok autó hatékonyabb védelmét segíti, hanem a szabadtéri városi rendezvények biztosítási feladatainak eredményesebb végrehajtásához is hozzájárul. A kamerák elhelyezését az Érdi Rendőrkapitányság is támogatja, illetve az előzmények tükrében szükségesnek és indokoltnak tartja.

A két kamera telepítéséhez szükséges forrást a város a 2015. évi költségvetésben a kamerafejlesztésre tervezett keretből biztosítja. Kocsis János, az önkormányzat védelmi referense a javaslat tárgylása során kifejtette: a város teljes lefedettsége érdekében új térképet terveztek, és kijelölték azokat a helyszíneket, ahol jó szolgálatot tenne a térfigyelő kamera. Vannak azonban olyan területek, amelyek nem az önkormányzat üzemeltetésében állnak, viszont a teljes lefedettség, valamint a sűrű autós és gyalogos forgalom ott is indokolná a kamerák kihelyezését. Ilyen többek között a MÁV kezelésében lévő két vasútállomás a városközpontban. Már tárgyalnak a MÁV-val.

A védelmi referens rövid tájékoztatójában arra is kitért, hogy az utóbbi hetekben több esetben is a térfigyelő kamera buktatta le a tolvajokat, vagy segítette a rendőrség munkáját más bűncselekmények felderítésében, vagy közúti baleset körülményeinek tisztázásában. Azt is elmondta, hogy a legkorábban telepített kamerák jó része már elavult, és cserére szorul, így az újak telepítése mellett a régieket nagyobb képfelbontású műszerekre fogják cserélni.

A képviselők a közbiztonság hatékony védelme érdekében, egyhangúlag támogatták, hogy a művelődési központ közelébe soron kívül helyezzék ki a kamerarendszert.

Érdi Újság

Bálint Edit

Címkék