Nyikes Fatime döntős – Richter Aranyanyu Díj

nyikesfatime

Az érdi Nyikes Fatime is esélyes a Richter Aranyanyu Díjára. ​Szavazni 2015. november 22. éjfélig lehet, a díjátadó 26-án lesz. 

Hasonló tartalmaink:

A Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. A díjjal pozitív társadalmi változást szeretnének elindítani, ezért köztünk élő hősnőket keresnek, akik nap mint nap sokat tesznek értünk, családunkért és közösségünkért.

Szavazni itt lehet!

Nyikes Fatime nem sokkal azután, hogy virágkötőként elkezdett dolgozni, először egyik, néhány év múlva másik szemére is elveszítette a látását. A trauma feldolgozását követően arra az elhatározásra jutott, hogy megváltozott körülményei ellenére boldog, teljes életet fog élni. Tovább képezte magát. Mesterfokú szociális munkás, szervezetfejlesztő szupervizor, gyógypedagógiai asszisztens lett, és megalapította a Buda-Környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületét, melynek azóta is elnöke. Harmincfős csapatuk huszonhat megváltozott munkaképességű és négy látó munkatársból áll. Fő tevékenységük a rehabilitációs foglalkoztatás mellett az érdekképviselet, az információnyújtás is fontos számukra. Fatime nem titkolt szándéka a társadalmi szemlélet megváltoztatása is. Meggyőződése szerint rossz beidegződés, hogy a fogyatékossággal élő emberek csak kérjenek és várják a támogatást, segítséget. Képességeikhez mérten maguknak is tenniük kell elfogadásukért. Fatime egyesületének ez sikerült. Gyógymasszázs központjukkal olyan ismertségre és elismertségre tettek szert, amely biztosítja számukra a folyamatos, kiszámítható bevételt, anyagi hátteret. Aktív, önfenntartó, lelkes közösségük az élő példa minden társadalmi előítélet megcáfolására, a testi-lelki egészségére gondosan figyelő Fatime pedig a csapat mozgatórugója.

Tudnivalók a díjról itt!

fotó: facebook

 

Címkék