Sárkányt láttak a Batthyány iskolában!

Dragi, az érdi kézisek kabalafigurája a Suli Kézilabda Utánpótlás Program (SKUP) egyik tagiskolájába, a Batthyány Általános Iskola és Sportiskolába látogatott el, ahol Rozgonyi János iskolaigazgató beszélt a kézilabdával való kapcsolatáról, és az intézmény sportéletéről.

Hasonló tartalmaink:

A Batthyány Általános Iskola és Sportiskolába járó 350 diák fele versenyszerűen sportol – kézilabdázik, focizik, birkózik, tollaslabdázik vagy floorball-ozik -, ami nagy öröm Rozgonyi János igazgató számára, aki elmondta: a fiús sportágak, mint a labdarúgás és a birkózás mellett – a SKUP-nak köszönhetően – a kézilabdában a lányok is megtalálják azt a sportágat, amit szívesen űzhetnek, és jó példa nekik az ÉRD felnőtt csapata.

dragi

A gyerekek az ÉRD volt játékosától, Pádár Margótól tanulhatják a kézilabdázás alapjait, a sportág iránti szeretet. Erdélyiné Marosi Ildikó és Schóber János személyében az iskola testnevelő tanárai is nagy odaadással tanítják, szerettetik meg a gyerekekkel a kézilabdázást, a sportot, a testmozgást.

Az iskolában több mint száz gyerek kézilabdázik a SKUP keretein belül, a klub által nyújtott szakmai és szervezési segítség megkönnyíti, elérhetővé teszi a gyerekeknek a kézilabdázást.

A SKUP tornák versenyzési lehetőséget is biztosítanak a nem igazolt, kézilabdát szerető gyerekeknek, akik ez által évről-évre komolyan fejlődnek. A gyerekek és szüleik részére is könnyebbség, hogy a fiatalok az iskolai oktatás után helyben tudnak sportolni. A sportiskolában tanuló gyermekekből sokan kerülnek be az érdi sportklubok utánpótlás bázisába különböző sportágakban.

sKUP_02

Az iskola rendszeresen részt vesz különböző sportversenyeken, ahol tanulói igen szép eredményeket érnek el. A fiú strandkézilabda csapata idén nyáron bejutott az országos diákolimpia döntőjébe, ahol az erős mezőnyben is jól helyt álltak, és az ország 10. legjobb csapataként végeztek.

Nem csak kézilabda!

A kézilabda mellett a tollaslabda, a birkózás, a labdarúgás, a floorball is nagy népszerűségnek örvend az iskolában. Idén márciusban a győri diákolimpián a Batthyány Általános Iskola és Sportiskola nyerte el a legeredményesebb tanintézmény címet, három diákolimpiai bajnoki és több ezüst, illetve bronzérmet szerző diák öregbítette az iskola hírnevét.

A tollaslabdázó gyerekeknek jó példa Demeter Judit, aki szintén itt sajátította el kiemelkedő szinten a tollaslabda sportot, és a fiatalok sokat tanulhatnak az idén nyáron a los angeles-i Speciális Olimpián két aranyérmet, és egy ezüstérmet szerző sportolótól, aki délutánonként oktatja a gyerekeket.

Demeter Judit

Az iskola a “Batthyány olimpia” névre keresztelt sportverseny keretein belül biztosít lehetőséget a környező iskoláknak különböző sportágakban a versenyszerű megmérettetésre. Két hete a kézilabdásoké és a labdarúgóké volt a főszerep, míg a mostani hétvégén több mint 50 ifjú birkózó részvételével tartottak versenyt az iskolában. A tanárokon kívül rengeteg szülő is besegít ezeknek a versenyeknek a lebonyolításába, igazi, összetartó közösségként.

Ingyenjegyek

Az ÉRD női NBI-es kézilabdacsapata a Pest megyei iskolák részére az NB I-es felnőtt hazai mérkőzéseire ingyenes jegyeket biztosít, amellyel a diákok is szívesen élnek, és örömmel drukkolnak a helyszínen kedvenc csapatuknak. További részletek itt!

 

handballerd.hu

Címkék