Ünnepi bűnmegelőzési tanácsok

Az év végi ünnepekhez közeledve a rendőrség nagyobb létszámban van jelen az Érdi Kapitányság illetékességi területén zajló rendezvényeken. A rendőrök visszatérően ellenőrzik a karácsonyi vásárok, bevásárlóközpontok, piacok környékét a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése érdekében.

Hasonló tartalmaink:

Az ünnepekre azonban nemcsak a rendőrök, hanem a bűnelkövetők is készülnek. Számukra a karácsonyi forgatag, a csomagokkal megpakolt gépjárművek kedvező alkalmat kínálnak jogellenes cselekményük elkövetéséhez. Különösen nagyobb bevásárlóközpontokban, illetve azok parkolójában, piacokon, zsúfolt tömegközlekedési eszközökön lehet számítani tolvajok felbukkanására.

Az elkövetők a lopás végrehajtásához általában szorosan a sértett mellé, vagy mögé állnak, majd egy óvatlan pillanatban kiemelik a mobiltelefont, pénztárcát a hátizsákból, külső kabátzsebből, a vállra akasztott táskából, vagy a kosár, bevásárlókocsi tetejéről.

Soha ne tároljuk bankkártyánkkal együtt annak PIN-kódját! Érdemes a táskánkat elöl viselve közlekedni, okmányokat, értékeket egymástól elkülönítve belső, jól zárható zsebben vagy táskában hordani.

Gyorséttermekben, szórakozóhelyeken jellemző elkövetési mód az értékeknek felakasztott kabátokból, székre letett táskákból való eltulajdonítása. A tulajdonos figyelmét elterelve ellopják a fogasra felakasztott holmikat, értékeket.

Parkoláskor az utastérben még értéket sejtető csomagot se hagyjunk!

Az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrökkel együttműködve biztosítja azt, hogy mindenki számára áldott és békés legyen az ünnepre való készülődés.

Ha mégis megtörténne a baj, hívja az ingyenesen a 107-es, illetve 112-es segélyhívó számot!

Címkék