Mit nevezhetünk értéknek a mai világban?

vlcsnap-2015-12-10-18h07m19s220A finn Leevi Ahopelto a Finnországban már évtizedek óta létező úgynevezett “Iskolamissziós szolgálat” keretében járt a héten a Kós Károly Szakképző Iskolában.

Finnországban már évtizedek óta létezik a helyi pünkösdi egyház által alapított “Iskolamissziós szolgálat”, ami az oktatási-nevelési intézmények szakmai programját segíti, illetve egészíti ki a maga módszereivel. Ezt az alapvetően vallási indíttatású programot illetve annak eszmeiségét mutatta be a minap az érdi középiskola diákjainak és tanárainak a finn Leevi Ahopelto, aki ezúttal már másodjára járt városunkban.

A finn lelkész elmondta, előadásai során arra keresi a választ, hogy mégis mit nevezhetünk igazi értéknek az életben. Mint fogalmazott, a missziós munka kiindulópontja az, hogy elhitesse az emberekkel, hogy minden élet ugyanolyan értékes és mindannyian egyenrangúak vagyunk. 

Leevi Ahopelto érdi előadására a Magyar Pünkösdi Egyház szervezésében került sor. Jánosi Ferenc az egyház Ifjúsági- és Családépítő Szolgálatának vezetője elmondta, a településünkön tett látogatás csupán egy állomása volt egy több hetes magyarországi konferenciasorozatnak. 

Would you like to replay the video?

Címkék