A csapadékvizes árokba nem kerülhet hulladék!

Ha mégis, akkor súlyos bírsággal sújtható az a magán- vagy jogi személy, aki a helyi rendelet ide vonatkozó szabályát megszegi – erről döntött a legutóbbi, novemberi ülésén a közgyűlés.

Hasonló tartalmaink:

A képviselők ellenszavazat nélkül támogatták az Antunovits Antal (Fidesz-KDNP) képviselő és dr. Bács István (Fidesz-KDNP) alpolgármester által beterjesztett rendelet-módosítást, amely kiemelten kezeli az árkok, csatornák, folyókák, átereszek tisztán tartását. A felszíni csapadékvizek akadálytalan elvezetése ugyanis rendkívül fontos városunkban – ezt az idei nyáron megtapasztalt, hatalmas felhőszakadás is igazolta.

A rendelet módosításának szükségességét az az aktuális probléma indokolja, hogy a város bizonyos területein előfordul: az ingatlanok előtti lombhulladékot, zöld hulladékot – noha ezt rendszeresen elszállítják Érden – a lakosok egyszerűen beleseprik az árokba, aminek az a nem kívánatos következménye, hogy a hirtelen leeső, nagyobb mennyiségű eső idején az árkok nem képesek a csapadékvizet elvezetni.

A most módosított jogszabály IV. fejezete tartalmazza a közterületek és ingatlanok tisztán tartására vonatkozó előírásokat, többek között azt, hogy a város közterületein szemetelni, vagy a közterületet más módon beszennyezni, oda engedély nélkül szemetet (építési és egyéb törmeléket, kerti nyesedéket, egyebet) lerakni, vagy a közterületen lévő berendezési tárgyat, fát vagy egyéb növényt beszennyezni, rongálni tilos. A közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendelet módosításával immár az is lehetővé válik, hogy az ezen tilalmat megszegőkkel szemben szigorúan el lehet járni.

Így természetes személy esetén 200 ezer forintig, jogi személy esetén pedig egymillió forintig terjedő közigazgatási bírság kiszabására is sor kerülhet.

Érdi Újság

Bálint Edit

Címkék