Meghitt este Vásáry Andréval

XVI_2Meghitt, ünnepi légkört varázsolt a színpadra ezen a péntek este a Csillag születik felfedezettje, Vásáry André, akinek csodás hangja szinte a csillagok közé repítette hallgatóságát. Ünnep című műsora megelőlegezte nekünk a boldog karácsonyt.

Hasonló tartalmaink:

Fehér ruhában, szerényen állt a Szepes Gyula Művelődési Központ közönsége elé, néha szólt ugyan prózában, de inkább dalban. A legszebb karácsonyi slágerek csendültek fel az ő híres szoprán hangján, meghatóan, meghitten. A White Christmas vagy az Ave Maria legszebb ünnepünk hangulatát hozta elő egy röpke órára, és ez most, az advent időszakában különösen lelket melengető volt.

- November óta karácsonyi lázban égek, csak karácsonyi dalokat hallgatok ezekben a hetekben és már a lakásomat is feldíszítettem – mondta lapunknak, majd újra ámulatba ejtett bennünket gyönyörű énekhangjával. Hegedűn Sárosi Marianna, gitáron Füzesséry Tibor, azaz a Marianet Duo kísérte. A majd teltházas koncert után a művelődési ház előterében a nézőknek sorra dedikálta 2010-ben megjelent Ünnep című, immár  platinalemezét. Itt kérdeztük meg, milyen évet zárt?

- Elégedett vagyok az idei szezonnal – válaszolta -, hiszen rengeteg helyen léptem fel idehaza és külföldön, jártam Belgiumban és Hollandiában is. Ezzel a műsorommal pedig már hetek óta járom az országot, és karácsonyig meg sem állok. Advent időszakát éljük. Én nagy ünnepváró vagyok, de nem vagyok nagy vásárló… A karácsonyt családi körben töltöm, elmegyek Debrecenbe is, ahonnan annak idején elindultam a nagyvilágba.

Megkérdeztük azt is, hol búcsúztatja ezt a sikeres évet. – Madridban – felelte. – Már karácsony után útra kelek, hogy barátaimmal koccintsak az újévre, de lesz néhány fellépésem is Spanyolországban. Nem magyar, hanem spanyol közönség előtt énekelek! Nagy örömömre gyakran hívnak külföldre, és érdekes módon, nem a kinti magyarok – tette hozzá.

Érdi Újság

Temesi László

Címkék