Elkészült a Teréz utca szilárd útburkolata
2018
okt. 27

Elkészült a Teréz utca szilárd útburkolata

Két héttel ezelőtt indultak meg az aszfaltozási munkálatok a Teréz utcában és a lakók immár birtokba is vehetik az utat. Az útjavítás Antunovits Antal körzetében, a képviselői keretből valósulhatott meg, melyre az itt élők már hosszú ideje vártak. Az utcában ugyanis a csatornaátemelő telep miatt sok nagy terhelésű gépjármű jár.

Tovább...
Jön a 16. Alsó utcai bál
2018
aug. 7

Jön a 16. Alsó utcai bál

Augusztus 25-én, szombaton ismét megrendezik az Alsó utcaiak és környékbeliek bálját. A szabadtéri rendezvényt ez alkalommal is különböző kulturális programok színesítik, valamint finom ételekkel is várják a kilátogatókat a szervezők. Lesz ugrálóvár és arcfestés a kisebbeknek, sörsátor a nagyobbaknak.

Tovább...
Felújítják a kápolnát ófaluban
2017
dec. 14

Felújítják a kápolnát ófaluban

A jövő évi költségvetés terhére húsz millió forintot tervez a városvezetés, hogy a Kálváris-hegy tetején lévő kálvária vagy "Szenvedő Krisztus" kápolna és környéke megújuljon. A jó hírt Antunovits Antal, ófalusi képviselő jelentette be az Ófalu-Újfalu Településrészi Önkormányzat ülésén az egykori II. Lajos Általános Iskolában. A találkozón részletesen bemutatták, hogy a Modern Városok Programnak köszönhetően milyen fejlesztések valósulnak meg a településrészen.

Tovább...
Mikulások a főtéren
2017
dec. 6

Mikulások a főtéren

Hatodik éve lepik meg a gyerekeket Mikulások és krampuszok Érd főterén december 6-án. Ahogy ez már hagyomány, idén is szaloncukorral, csokival várták a gyerekcsoportokat, sétáló iskolásokat, családokat. Mint Antunovits Antal (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő tudósítónknak elmondta, az akció célja, hogy minden gyerek találkozhasson, beszélgethessen a Mikulással. Aki délelőtt elmulasztotta a találkozót, délután pótolhatja: a mikulások délután 15-től 18 óráig mindenkit szeretettel várnak a főtéren. A nagyszakállú negyed hétkor Ófaluba, a kúthoz is ellátogat.

Tovább...
Biztonságosabb lett ófalu
2017
nov. 9

Biztonságosabb lett ófalu

A nyári szünetet követően újra ülést tartott az Ófalu-Újfalu Településrészi Önkormányzat az egykori II. Lajos Általános Iskolában. A városzrészt érintő aktuális ügyek mellett az egyik legfőbb téma a közbiztonság kérdése volt.

Tovább...
Átadták a felújított ófalusi tornatermet
2017
okt. 12

Átadták a felújított ófalusi tornatermet

Csütörtökön átadták a felújított ófalusi tornatermet. Az ünnepségen a város, a tankerület, a szakképzési centrum, a pedagógiai szakszolgálat, a nemzetiségi önkormányzatok, civil szervezetek képviselőin kívül jelen voltak azok is, akik munkájukkal hozzájárultak, hogy a száz éves épület tornaterme megújulhasson.

Tovább...
Demokrata nélkül nincs demokrácia
2017
okt. 6

Demokrata nélkül nincs demokrácia

Bencsik András, a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztője volt a vendége annak a közéleti fórumnak, amelyet az érdi Kovács Róbert Ákos szervezett a volt II. Lajos Általános Iskolába. A találkozó vendége volt T. Mészáros András Érd polgármestere, valamint Antunovits Antal ófalusi képviselő is. Az este folyamán aktuálpolitikai kérdésekről esett szó.

Tovább...
Közéleti Fórum Érden
2017
okt. 3

Közéleti Fórum Érden

Közéleti fórumot rendeznek október 5-én csütörtökön Érden a Fő utca 42. szám alatti, volt II. Lajos Általános Iskola épületében. A rendezvény vendégei: Bencsik András újságíró a Demokrata című hetilap főszerkesztője, T. Mészáros András Érd MJV polgármestere és Antunovits Antal ófalusi képviselő lesznek.

Tovább...
A szeretet a hosszú élet titka
2017
szept. 10

A szeretet a hosszú élet titka

Szeretetet adni és kapni – Hetessy Istvánné szerint ez lehet a hosszú élet titka. És ha valaki, ő valószínűleg tudhatja, hiszen múlt szombaton töltötte be életének 90. esztendejét. A jeles eseményen nemcsak családja, hanem az önkormányzat is köszöntötte.

Tovább...
Hajnalig mulattak az Alsó utcában
2017
aug. 27

Hajnalig mulattak az Alsó utcában

Tizenötödik alkalommal került sor a hétvégén az „Alsó utca és környéke báljára”. Ahogy csaknem másfél évtizede mindig, a hónap utolsó szombatján felépítették az utcában a színpadot, felállították a sátrakat és már kora reggel hozzáláttak a hatalmas üstökben főzött ételek elkészítéséhez. Idén is nagyon sokan voltak a hajnalig tartó mulatságon.

Tovább...