Átadták a felújított ófalusi tornatermet

Csütörtökön átadták a felújított ófalusi tornatermet. Az ünnepségen a város, a tankerület, a szakképzési centrum, a pedagógiai szakszolgálat, a nemzetiségi önkormányzatok, civil szervezetek képviselőin kívül jelen voltak azok is, akik munkájukkal hozzájárultak, hogy a száz éves épület tornaterme megújulhasson.

Hasonló tartalmaink:

A korábbi II. Lajos Általános Iskola tornatermét – ahol most a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Érdi Tagintézménye működik – széles körű összefogással újították fel: a falakat a Kós szakképző iskola festő, mázoló szakos diákjai varázsolták újjá, az esővédő tetőt, a járdát, a vízelvezető rendszert az ÉKFI készítette el. A tornaterem faparkettját felcsiszolták, újralakkozták, és korszerű LED-világítást is felszereltek – ez utóbbi Katona István munkája. A tornaterem az Iskola köz felől kapott egy bejáratot, valamint új kerítést is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

– A felújítást Antunovits Antal képviselő szorgalmazta, a képviselői keret terhére, és látható, hogy a munkálatok nagyon sikeresen zárultak – mondta T. Mészáros András polgármester, aki kiemelte a Kós iskola diákjainak, tanárainak közreműködését. Példamutatónak nevezte a beruházást azért is, mert a száz éves épület értékes elemeit (mint például a faparketta, a bordásfalak és a tornaeszközök) megőrizték és helyreállították.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

T. Mészáros András és Antunovits Antal az ünnepségen mindenkinek, aki részt vett a felújításban, név szerint köszönte meg a munkáját. Antunovits Antal elmondta: nagyon boldog, hogy ez a régi, rossz állapotú épület végre megújulhatott, hiszen erre nagy igény volt: több közösség használja évek óta. Itt próbálnak többek közt a Magtár, valamint a nemzetiségi tánccsoportok is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Természetesen nemcsak táncra, hanem több mozgásforma gyakorlására is alkalmas az épület. Mint Antunovits Antal mondta, várják azok jelentkezését, akik szeretnének itt sportolni (egyedül a futballt zárják ki az épületből, hogy ne sérüljenek a felújított falak). Akiket érdekel ez a lehetőség, Antunovits Antaltól kaphatnak bővebb tájékoztatást.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Címkék