Hajnalig mulattak az Alsó utcában

Tizenötödik alkalommal került sor a hétvégén az „Alsó utca és környéke báljára”. Ahogy csaknem másfél évtizede mindig, a hónap utolsó szombatján felépítették az utcában a színpadot, felállították a sátrakat és már kora reggel hozzáláttak a hatalmas üstökben főzött ételek elkészítéséhez. Idén is nagyon sokan voltak a hajnalig tartó mulatságon.

Hasonló tartalmaink:

A klasszikus utcabálokat Érden a Hárslevelű utcában élők valósították meg, ennek apropóján fogtak össze nem sokkal később az Alsó utcai lakosok – mondta  Antunovits Antal főszervező, aki legszebb álmaiban sem gondolta, hogy ekkorára növi ki magát a rendezvény, amely tavaly óta már városi rangot kapott.

Az előkészületek már előző nap elkezdődtek, hiszen az Érdi Horgász Egyesület ezúttal is majdnem fél tonna halból készített halászlét, hogy aztán az egybegyűltek percek alatt elkapkodják a mintegy 100 adag ételt. A horgászok halászléje egyébként annyira népszerű, hogy szinte a tálalás előtt megvannak rá a jelentkezők, nagyon résen kell lennie annak, aki szeretne belőle enni – mondták nevetve a készítői.

Persze az Alsó utcaiak bálján senkinek nem kell attól tartania, hogy éhen marad, hiszen most is több bográcsban is rotyogtak a finomságok. Volt lecsó, pincepörkölt, gulyás és még a horvát önkormányzat jóvoltából cevapcica is.

A színpadi műsorokról ezúttal is a helyi művészeti csoportok gondoskodtak, de az összefogásnak köszöngetően fellépett a német nemzetiség Rosenbrücke Énekkara és a horvátok Igraj Kolo Együttese is, de jöttek fellépők a Duna túloldaláról is.

A buli ezúttal is hajnalig tartott, a talpalávalót a Tranzit Zenekar biztosította.

Címkék