Így buliztak az Alsó utcában

Rengetegen gyűltek össze szombaton egy jó kis beszélgetésre a barátokkal, szomszédokkal az Alsó utcaiak és környékbeliek bálján, vagy ahogy a főszervező Antunovits Antal (FIDESZ-KDNP) képviselő jellemezte az eseményt: buliján, ahol a már elmaradhatatlannak számító halászlével és pörköltekkel gondoskodtak a szervezők arról, hogy senki ne távozzon, helyesebben: senki ne táncoljon üres gyomorral.

Hasonló tartalmaink:

Antunovits Antal és felesége, no meg a többi szervező már hajnali 5-kor hozzálátott az előkészületekhez: sült a pogácsa, kikerültek a padok, sátrak, zászlók, lámpasorok, no és persze elkezdtek rotyogni a bográcsokban az ételek, és felállították a színpadot is. Utóbbin aztán délután négy órától hol komolyabb, hol viccesebb produkcióval, zenével, tánccal szórakoztatták az érdi és környékbeli fellépők az érdeklődőket. Aki akart, megint lehetett horvát táncot tanulni. A gyerekek ugrálóvárban, arcfestéssel, csillámtetkóval és lufihajtogató bohóccal vezethették le fölös energiáikat.

Közben pedig elkészültek a pörköltek és a halászlé, amiket idén is megáldott fogyasztás előtt Hajdu Ferenc plébános.  Az utcabál eredeti célját már évek óta túlteljesíti, hiszen nemcsak az utcabelieknek és környékbelieknek kínál lehetőséget arra, hogy leüljenek, és egy-egy tál étel fölött, a színpadi produkciók mellett ráérősen elbeszélgethessenek egymással ügyes-bajos dolgaikról,  mert szép számmal érkeztek idén is Érdligetről, Parkvárosból és a város egyéb részeiből is az érdeklődők.

Nézze meg képes összeállításunkat a már hagyományosan a hónap utolsó szombatján 16. alkalommal megrendezett utcabálról!

 

(képek: Boros Sándor)

 

 

Címkék