Négy meccs után veretlen az Érdi VSE!

Az Érdi VSE 3–1-es győzelmet aratott az NB III Nyugati csoportjának 4. fordulójában, miután Koós Gábor duplájával és Pallagi Botond találatával győzte le hazai pályán a BKV Előrét.

Hasonló tartalmaink:

Szinte egy csapatnyira való hiányzóval várta a BKV Előre elleni összecsapást az Érdi VSE, amelynél az eddigi sérültek mellé csatlakozott a hajlítóizmát fájlaló Csiszár Zoltán is, ennek ellenére jól kezdett a házigazda, amely látványos támadásokat vezetett, s ennek eredményeként már az első negyed órában megszerezte a vezetést, miután Palásthy Dávid egymás után három bravúrt mutatott be, de a szöglet után Melczer Vilmos beadását a hosszún érkező Koós Gábor fejelte a kapuba (1–0)!

Aztán az érdiek továbbra is nyomtak, de a szünetig nem tudták kihasználni a helyzeteket. A fordulás után viszont az 59. percben Koós megszerezte egymaga és csapata második gólját is, miután Mojzer György és Melczer Vilmos összjátéka után utóbbi remekül passzolt balról a kapu elé, így Koós az üres kapuba rúgta a labdát (2–0).

Nem sokkal később, a 67. percben azonban a semmiből szépített a BKV Előre, miután egy baloldali szöglet utáni kavarodást követően Miklósvári János volt eredményes (2–1). A gól után bátrabb lett a BKV játéka, de csak lehetőségekig jutott, míg a túloldalon Palásthy Dávid számos ziccert hárított, azonban a hajrában eldöntötte a három pont sorsát az Érdi VSE, miután Pallagi Botond a védők között lőtte ki tizenhat méterről a kapu bal sarkát (3–1).

Az Érdi VSE győzelmével megőrizte, a BKV Előre elvesztette veretlenségét az NB III Nyugati csoportjában.

„A győzelemmel elégedett vagyok, de a második félidőben nyújtott játék jó kiinduló alap lehet. Ezt az utat kell folytatni, a csapat ennél jobban is tud játszani, kilencven percen keresztül is. Sajnos nem sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a meccset, ezt még ki kell javítanunk és akkor egy szép szezon elé nézünk. Ezt a mai győzelmet pályaedzőnknek, Csintalan Csabának ajánljuk fel, akinek mielőbbi jobbulást kívánunk, várjuk szeretettel vissza!” – mondta Koós Gábor.

„Ennyit számít, hogy olyan pályán tudtunk játszani, ami jobban fekszik nekünk, mint az ellenfelünknek. Sok helyzetünk volt, amiből sikerült hármat kihasználni, de sokkal hamarabb is eldönthettük volna a meccset. Az első félidőben kétszer vezettük a kapusra, mindkettő kimaradt. Ha az első félidő három null lett volna, akkor békés meccs lett volna. Aztán mégis izgalmas lett, mert megkaptuk a kis szokásos gólocskánkat… Az ellenfél belelkesedett, de a második félidőben is voltak nagy helyzeteik, amiből végülis egyet kihasználtunk” – nyilatkozta Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője, aki elmondta, a mostani teljesítmény a csapat igazi játéka, amikor sok helyzete van, nyílt játékot játszik és nagyon fontos a pálya minősége. Megjegyezte, hogy ugyan a csapatnak számos sérültje van, akik meghatározó játékosok, ennek ellenére azok a játékosok is megmutatták, hogy számíthatunk rájuk, akik egyébként kevesebb játéklehetőséghez jutnak.

„Nehéz helyzetben vagyok. Megnyerte az Érd a mérkőzést, rá is szolgált, tisztelem az érdi vezetőket, baráti viszony is fűz ide, de ami a mai mérkőzésen történt, arra nem találok szavakat és nagyon próbálom visszatartani magam. Egy olyan mérkőzésen kaptunk ki három egyre, amelyben a külső körülmények nagy szerepet játszottak és félek, hogy ha kimondom az igazat, akkor el fognak tiltani. Játszottunk mi már ennél sokkal jobban is. Ha a ziccereket berúgja a hazai csapat – volt neki bőven – akkor nem szólok egy szót sem, de olyan szituációkban, mint ami az első gólnál történt – hogy előtte a kapusom három bravúrt mutatott be, amit nem tudok hova tenni, hogy az utána lévő szögletnél lekönyöklik a kapusomat, aki most megy kórházba, mert minimum arccsonttörése van és ezt a gólt megadják, az felháborító. Kettő egynél egy tízezer százalékos tizenegyest nem ad meg, az felháborító! Nagyon nehezen viselem. De mondom még egyszer, hogy nem az érdi vezetőkkel, vagy a csapattal van a bajom, de ilyen játékvezetést az NB III nem bír el” – fakadt ki Honti József, a BKV Előre szakvezetője.

Limperger Zsolt együttese legközelebb az Andráshida SC otthonában lép pályára szeptember 2-án, 16 órától.

NB III, Nyugati csoport, 4. forduló
Érdi VSE–BKV Előre 3–1 (1–0)
Érd, 230 néző. V: Mencsik (Zsákai, Dobos)

Érdi VSE: Kertész F. – Honti, Bozsoki, Pallagi, Pintér N. – Koós, Kónya, Melczer – Kalmár (Balázsovics, 75.), Mojzer (Pintér O., 89.), Kelemen P. (Csiszár, 81.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt

BKV Előre: Palásthy D. – Kálmán, Ferkó, Miklósvári, Tóth K. – Rákos (Balogh B., 73.) , Csepregi, Sánta A. (Banai, 64.) – Irmes, Bata (Ihos, 85.) , Csanálosi
Vezetőedző: Honti József

Gól: Koós (13., 59.), Pallagi (88.), ill. Miklósvári (67.)

Címkék