Demokrata nélkül nincs demokrácia

Bencsik András, a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztője volt a vendége annak a közéleti fórumnak, amelyet az érdi Kovács Róbert Ákos szervezett a volt II. Lajos Általános Iskolába. A találkozó vendége volt T. Mészáros András Érd polgármestere, valamint Antunovits Antal ófalusi képviselő is. Az este folyamán aktuálpolitikai kérdésekről esett szó. 

Hasonló tartalmaink:

Bencsik András azt mondta, soha nem volt annyira aktuális Antall József - Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke – gondolata, mint ma. Antall József halálos ágyán ugyanis azt mondta, “Keresztény Magyarországot akartam, mert csak ennek van jövője”.

- Ma, amikor Európa jövője erősen kétséges, érdemes visszatekinteni Antall József szellemi hagyatékára. Ma Európában a keresztény életvitel veszélybe kerül, Magyarországon talán kevésbé, de egyes országokban, mint például Németországban és Franciaországban már léteznek olyan demográfiai előrejelzések, amelyek szerint 20-30 év múlva az őslakosság kisebbségbe fog kerülni, mivel a többség muszlim vallású lesz, így a keresztények komoly hátrányba fognak kerülni – mutatott rá a főszerkesztő. – A következő évek próbatétele, hogy sikerül-e megőrizni a keresztény életvitelt Európában – hangsúlyozta.

Bencsik András hallgatóságának arról is beszélt, hogy nagyon nagy tétje van a jövő évi országgyűlési választásnak. – Fontosnak tartom kiemelni, hogy nyolc év kormányzás után joggal lehet bírálni és kritizálni bizonyos döntéseket, de ha az ember egy lépést hajlandó hátralépni és megvizsgálni, hogy honnan, hová tart Magyarország, akkor jól látja, hogy az ország folyamatosan halad és mire gyermekeink felnőnek Magyarország eléri a Nyugat-európai színvonalat – húzta alá a Demokrata főszerkesztője.

Az este folyamán aktuálpolitikai kérdésekről beszélgettek a résztvevők, szó esett a német választásról, a spanyol-katalán helyzetről és arról, hogy lesz-e békemenet a következő nyolc hónapban.

 

Címkék