Október közepén nyit a parkvárosi közösségi ház

A hivatalosan már átadott új parkvárosi közösségi ház lassan élettel telik meg, jövő szerdától különböző programokkal várják elsősorban a környéken élőket.

Hasonló tartalmaink:

Az új közösségi térben a Szepes Gyula Művelődési Központ szervezi a programokat, a Csuka Zoltán Városi Könyvtár pedig a régi parkvárosi fiókkönyvtárat költözteti ide hamarosan.

A művelődési ház elsősorban a gyerekprogramokat helyezi fókuszba, azokat a gyerekes családokat hívják-várják, akiknek gondot okoz a városközpontba eljutni az apróságokkal egy-egy foglalkozásra, programra. A kínálatban ezért szerepel a sokak által ismert és kedvelt babaszínház (október 13.) a Kezeslábas Társulattal, lesz Ringató is (október 16.) Szemenkei-Kiss Melindával és Bukfenc babatorna (október 17) Marosi Edit vezényletével, valamint Kerekítő (október 18.) Kucsera Klára vezetésével. A nagyobb gyerekeknek Kovácsovics Fruzsinát hívták meg a szervezők (október 14.) az Elfeledett mézescsók című programmal, Mikola Péter pedig zenés játszóházat tart (október 21.).

A ház a felnőttek érdeklődésére is számít, Kormos Anett stand-up programja (október 20.) vonzó lehet, de izgalmasnak ígérkezik a beszélgetés Szentesi Éva és Fiala Borcsa írókkal (október 13.), a WMN munkatársaival.

Ha már közösségi háznak nevezzük a parkvárosihoz hasonló intézményeket, akkor természetesnek vesszük, hogy valódi közösségek is bemutatkozhatnak, otthonra találhatnak, mint például az igazán aktív Irodalomkedvelők Klubja. Az IRKA szervezésében nyílik a Képzőművészek Érdi Közösségének tárlata (október 11.), amihez felolvasás, a Szirmok Pedagógus Női Kar fellépése és a Magtár Hagyományőrző Együttes táncháza kapcsolódik. Ugyancsak ők kínálják Szigeti Eszter és Varga Zoltán megzenésített versekből álló műsorát (október 15.), amihez kapcsolódik az Alma Latina együttes koncertje, s természetesen ezen a napon is lesznek felolvasások.

A könyvtár is hamarosan itt várja régi és új parkvárosi olvasóit hétfőn és kedden 10–18, csütörtökön 9–17 és szombaton 8–12 óráig.

PARKVÁROSI KÖZÖSSÉGI HÁZ

MEGNYITÓ PROGRAMOK – 2017. október 11-21.

 2017. október 11. (szerda)

17:30     A Poly-Art csoport kiállításmegnyitója Képzőművészek Érdi Közössége

17:45     IRKA-felolvasások a diákcsoporttal Hlinyánszky Doma (slam poetry), Sápi Luca, Szatmári Kristóf, Pálfi Nándor, Szigetvári Zsófia

18:15     Szirmok Pedagógus Női Kar karnagy: Stiblo Anna

19:00     A Magtár Hagyományőrző Együttes táncházzal összekötött műsora vezető: Hudák Ágnes

 

2017. október 13. (péntek)

9:00       Babaszínház – Kezeslábas Társulat Játszótér című előadása

18:00     Szentesi Éva – Fiala Borcsa: Két tudás egy csárdában – Kerekasztal beszélgetés és könyvdedikálás moderátor: Both Gabriella

 

2017. október 14. (szombat)

16:00     Kovácsovics Fruzsina: Elfeledett mézescsók

A koncert egy interaktív utazásra hívja a gyerekeket és a gyermeklelkű felnőtteket: a nézőtér játszótérré változik közös táncolással és énekléssel.

 

2017. október 15. (vasárnap)

15:00     Szigeti Eszter és Varga Zoltán megzenésített versei

15:45     IRKA-felolvasások: Dimenziós versek, prózák – VVulcano, Móczár Csaba, Horváth István, Somfai István, Szabó Ilona Valéria, Daróci Lajosné

17:30     Alma Latina együttes koncertje                      

 2017. október 16. (hétfő)

9.30 Ringató Szemenkei-Kiss Melindával Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

10:00 Érdi Babahordozó és Moshatópelenka Klub

2017. október 17. (kedd)

9.00 Bukfenc babatorna – A foglalkozást Marosi Edit vezeti. Bukfenc játékos babatorna 1-3 éves gyermekek részére sok mondókával, dallal, mozgásfejlesztő eszközökkel.

9.30 Maminbaba – Hordozós latin fitness bemutató

2017. október 18. (szerda)

10.00 Kerekítő Kucsera Klárával – Különkiadás. Ölbeli játékok élő népzenével, népdalokkal, kacagtató népi mondókákkal.

11.00 Rajz- és kézműves foglalkozás felnőtteknek is

2017. október 20. (péntek)

15:30 Mandalarajzolás felnőtteknek és gyerekeknek

18.00 Kormos Anett önálló estje – A stand-up comedy első hazai női előadójának önálló estje. A Dumaszínházból ismert Kormos Anett a tőle megszokott, öniróniával átszőtt fanyar humorral meséli személyes történeteit.

2017. október 21. (szombat)

16.00 Mikola Péter Zenés Játszótárs gyerekműsora. Dalait a zene és a szöveg harmóniája hatja át, miközben a humor és játékosság is jellemzi.

17.00 Az Érdi TáncSport Egyesület (TSE) bemutatója
A PROGRAMOK INGYENESEN LÁTOGATHATÓK.
Cím: Érd, Gépész u. 14.

 

Címkék