Telt házas a Hajléktalanszálló

A Szociális Gondozó Központ számára minden esztendőben óriási kihívást jelent a hajléktalanok ellátása. A Fehérvári úti Hajléktalanszálló már most is teljes kihasználtsággal üzemel. A szállás biztosítása mellett igyekeznek rendszeres melegétel-osztással is segíteni a rászorulókat.

Hasonló tartalmaink:

A szálló mindhárom szolgálata telt házzal üzemel. Az éjjeli menedékhely – ahol éjszaka tartózkodhatnak az arra rászorulók-, az átmeneti ellátás, ahol egy plusz egy évig életvitelszerűen élhetnek az ellátottak, valamint a nappali melegedő szolgáltatása is teljesen telített – mondta az Érd TV Híradójának Pákozdi Orsolya, a Hajléktalan Szálló vezetője.

Vannak, akik csak télire húzódnak be a melegbe, s tavasszal újra kint élnek, de olyanok is akadnak, akik csak egy-két éjszakára veszik igénybe a szállót. A napokban, a hideg időjárás miatt jellemzően bent maradnak az emberek. Pákozdi Orsolya kiemelte, hogy munkatársai senkit sem hagynak az utcán, mindenkit beengednek éjszakára. Este 10 óra után orvosi igazolás nélkül is be lehet térni a szállóra, de előnyt jelent, ha rendelkeznek bőrgyógyászati lelettel és tüdőszűrő papírral.

A Szociális Gondozó Központ az érdi egyházakkal közösen rendszeres melegétel- osztással igyekszik könnyíteni a nehéz sorsú embereken. Ezekre az alkalmakra kétszázötven adag ennivalóval készülnek, s a hidegre valótekintettel igyekeznek arra is figyelni, hogy mindenkinek legyen meleg ruhája. Mint minden vasárnap, így most hétvégén is (január 10-én) a Szociális Gondozó Központ előtt tartanak ételosztást.

Would you like to replay the video?

A szociális munkások a télen folyamatosan járják a város utcáit, ahol a megbúvó hajléktalanokat keresik, de a lakosság is tehet bejelentést, ha tudomása van olyan személyekről, akik fűtetlen kunyhókban vagy bunkerekben élnek.

Utcai krízishelyzetben a 0620 376 53 63 telefonszámon  lehet bejelentést tenni.

 

Címkék