Ételosztás a rászorulóknak idén is

December 2-án, advent első vasárnapján megkezdődik az idei melegétel-osztás az Emma utca 8. szám alatt, a szociális ágazat és az egyházak együttműködésével. Az akció február végéig, vagy ha nagyon hideg lesz a tavasz, akár március végéig is tart majd. Aki szeretné adományaival segíteni az ételosztást, vagy téli ruházatot ajánlana fel a rászorulóknak, cikkünkben megtalálja az ezzel kapcsolatos információkat is.

Hasonló tartalmaink:

Az ételosztás részleteiről szerdán egyeztettek a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központban az érdi szociális intézmények és az egyházak képviselői. Idén is négyszáz-négyszáz főre főznek majd vasárnaponként, az egyházak finanszírozásával, a szociális ágazat szervezésében és segítségével. Az ételosztást az önkormányzat is támogatja; múlt évben a város gázzsámolyokat és főzőedényeket vásárolt erre a célra, így a négyszáz adag könnyebben elkészíthető és szállítható – mondta tudósítónknak Paróczai Zoltánné, a Habilitációs Központ vezetője, az akció koordinátora.

Ahogy tavaly, úgy idén is mintegy 150 adag ételt osztanak majd ki az Emma utcában, 250 adagot pedig házhoz szállítanak a szociális ágazatban dolgozók – akik önkéntes munkában vesznek részt a vasárnapi ételosztásban – azoknak, akik nem tudnak eljönni az ebédért, mert betegek, idősek, távol laknak, nincs pénzük útiköltségre.

Az ételosztás időpontjai és szervezői:
December 2.: Adventista Egyházközség,
December 9.: Érd-tusculanumi Római Katolikus Egyházközség
December 16.: Érd-parkvárosi Református Gyülekezet
December 21. (vasárnap helyett péntek): Szociális Gondozó Központ (házhoz szállítással)
Január 6.: Érdligeti Katolikus Egyházközség
Január 13.: Érd-parkvárosi Baptista Gyülekezet
Január 20.: Kései Eső Gyülekezet
Január 27.: Érdi Görögkatolikus Egyházközség

A februári alkalmakat még szervezik.

Az ételosztást évről évre támogatják helyi vállalkozások, magánszemélyek, de hogy minél táplálóbb, bőségesebb étel jusson a nélkülözők vasárnapi asztalára, örömmel fogadnak minden segítséget, élelmiszer-felajánlást, készpénz-adományt (ennek módját lásd alább). Ruhaneműre is szükség lesz a téli hidegben: a hordható állapotban lévő, tiszta télikabátokat, meleg nadrágokat, pulóvereket, cipőket, takarókat az Emma utca 8. szám alatt veszik át, kizárólag csütörtökönként 12.30 és 15 óra között. Aki a hajléktalanszállót szeretné meleg ruhaneművel támogatni, szintén ugyanitt és ugyanebben az időpontban adhatja le adományát.

Az ételosztáshoz a Habilitációs Központ hálásan fogadja az adományokat, vagy élelmiszer-felajánlások, vagy készpénz formájában, a központ Emberi Hang alapítványán keresztül, „ételosztás” megjelöléssel. Egyeztetni a 20/949-5744-es telefonszámon lehet, az alapítvány számlaszáma: 10403136-31305332-00000000

 

 (Archív fotó)

 

 

 

Címkék