Búcsú a krízisidőszaktól, tavaszias hangulatban

Gospel-koncerttel zárult vasárnap a Szociális Gondozó Központ által szervezett, az egyházak közreműködésével és segítségével zajló ételosztás. Az elmúlt négy hónapban több ezer adag meleg ételt főztek meg, szolgáltak fel, illetve szállítottak házhoz. A záró ünnepségen dr. Aradszki András országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: öröm volt ebben az akcióban részt venni. Megmutatta, hogy erős ez a társadalom, nem hagyja magára az elesetteket.

Hasonló tartalmaink:

Ez az utolsó ételosztás különleges alkalom volt: jelen voltak a támogatók, az ételosztásban részt vevő érdi egyházak, gyülekezetek képviselői, valamint a  Bolyki Soul & Gospel kórus is, amely második alkalommal látogatott el az érdi ételosztásra, és dalaival tette vidámabbá, ajándékaival, támogatásával pedig bőségesebbé ezt az utolsó alkalmat.

Az ételosztás közös imával kezdődött: a részt vevő egyházak lelkészei, plébánosai mondtak egy-egy rövid imát, majd dr. Aradszki András országgyűlési képviselő – aki több alkalommal is részt vett az ételosztáson – köszöntötte a megjelenteket. Mint hangsúlyozta: jó lenne, ha minél többen vennének részt az ilyen akciókban, erejükhöz, lehetőségeikhez mérten, mert ennek köszönhetően leszünk erősek, tudjuk megvédeni hazánkat, összeilleszteni megint a nemzeti egységet, amelyre ma nagyon nagy szükség van.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Paróczai Zoltánné, az ételosztás koordinátora fogalmazott: idén is nagyon jó volt az együttállás, azaz az érdi egyházak, civil szervezetek, támogatók együttműködése. Volt, aki pénzzel, más kétkezi munkával, illetve adománnyal segített.
– Nagyon köszönjük mindenkinek. Büszke vagyok Érd városára, hogy ezt az akciónkat így meg tudtuk valósítani – mondta Paróczai Mariann, hangsúlyozva: bár az ételosztásnak vége, az elesetteket nem hagyják magukra.
– Keressenek, hívjanak minket továbbra is, és mi segítünk – mondta üdvözletében.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Récsei Krisztina, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetője megköszönte mindenkinek az ételosztásban végzett munkáját, támogatását.
– Az évek alatt kialakult rutin, és hogy a csapat összeszokott, azt eredményezte, hogy sokkal olajozottabban mentek a dolgok. Ki szeretném emelni Paróczai Mariann, illetve kollégáim munkáját, akik nem „túlórázni” jöttek, hanem önzetlenül segíteni. Minden egységünk részt vett az ételosztásban, a bölcsődétől kezdve az idősellátásig. Köszönet illeti őket, és az érdieket is, akik felajánlásaikkal segítettek, valamint az önkormányzatot, amely négy gázzsámollyal és főzőedényekkel támogatott minket – hangsúlyozta.

Az intézményvezető szerint országosan is példaértékű, ahogy a helyi szociális terület és az egyházak együtt tudtak működni, társadalmi összefogással.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hogy mennyi mindent jelent az itt élő embereknek ez az ételosztás, arról tudósítónknak többen is meséltek.
– A jó Isten áldja meg őket a segítségért. Nagyon aranyosak, az étel finom, a kenyér, amit kapunk, pedig több napra is elég – mondta egy idős asszony.
– Munka nélkül vagyok, beteg édesapámmal élek. Nagyon jól jött ez a segítség – mesélte egy fiatalember, aki elárulta azt is: talált állást, hétfőtől elhelyezkedik.
– Nemcsak a meleg ebéd, hanem az emberek miatt is jó ide jönni – mondta egy idős kalauz. – Egyedül élek, nincs társaságom, itt beszélgetünk, találkozunk az ismerősökkel. Nagyon jól esik ez a zene, a koncert is – tette hozzá mosolyogva.

Köszönet a támogatóknak:

Érdi egyházak, gyülekezetek, Érd önkormányzata, Soós Pékség, Duraku Pékség, Kati Mami Pékség, Pataki Cukrászda, Katica Cukrászda, Morzsik Attila, Császár Attila, Pesaro Pizzéria, helyi vállalkozók, zöldségesek, civil szervezetek, magánszemélyek, és a Szociális Gondozó Központ munkatársai.

 

 

 

Címkék