A jó kép elmondja a megfogalmazhatatlant és láttatja a nem létezőt

Arcok és pillanatok címmel nyílt fotókiállítás Szirmai Klára és M. Nagy Péter képeiből a Szepes Gyula Művelődési Központban, mely február 9-ig tekinthető meg az intézmény nyitva tartási idejében.

Hasonló tartalmaink:

A Magyar Kultúra Napja alkalmából nyílt a fotókiállítás – mondta el a Szepes Gyula Művelődési Központ művelődésszervezője, aki egyben a tárlat egyik kiállítója is. M. Nagy Péter elmondta: gyermekkora óta érdeklődik a fotózás iránt, azonban a digitális korszak beköszöntével lehetőség nyílt akár több ezer fotó készítésére is, amelyek közül az érdi eseményeken készültek közül válogatott ki néhányat a mostani kiállításra.

M. Nagy Péter kiemelte, hogy mostanában inkább tárgyakat fényképez, amelyek nem a klasszikus értelemben vett csendéletek, de nagyon kedveli a portrékat is, amiket ezen a tárlaton is láthatnak az érdeklődők.

Wegenast Róbert festőművész, díszlettervező megnyitó beszédében elmondta, hogy M. Nagy Péter alkotásai valójában valóságon túli szférában születnek, még akkor is, ha látszólag érzéki, látható felület rejti azokat. Fény-képein felfedezte, hogy mindent, amit a világról tudunk, leginkább a szemünkön át fedezünk fel – tette hozzá.

Wegenast Róbert beszédében kitért arra is, hogy ugyanez a titok oson elő Szirmai Klára színházi örömeinek mélyéről is.

Would you like to replay the video?

Szirmai Klára fotói.

Címkék