Költészet napi rajzpályázat gyerekeknek

kolteszetrajzA Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára 2016-ban is meghirdeti a regionális Költészet napi rajzpályázatát.

Hasonló tartalmaink:

A versek listája, melyekhez az illusztrációkat várják: (A művek teljes szövegét a szerzői jogok tiszteletben tartása miatt nem közölhetik ezen a felületen, de további segítséget nyújtanak a könyvtárosok).

Balász Imre József: Boszorkány, Bartos Erika: SZÁZLÁBÚ, Cseh Katalin: Esti kérdések, Devecsery László: Marcipán apó nyaral /részlet/, Devecsery László: Strandon, Devecsery László: Szomszédoló, Drégely László: Bohó álom, Fecske Csaba: Lepkebál, Gábor Emese: Az öreg bagoly dala, Gábor Emese: Esthomály, Gábor Emese: Évszakok, Galambos Bernadett: Hernyónóta, Havasi Attila: Samu avagy a kompromisszum, Hermann Marika: A tarkabarka ősz, Jancsik Pál – Játékok, József Attila: Kertész leszek, Juhász Magda: Gyümölcsérlelő ősz, Kállay Sándor: Zsiráf, zsiráf, zsiráfka, Kányádi Sándor: Kerekítő, Kányádi Sándor: Madáretető, Karácsonyi Zsolt: A furcsa állat, Kiss Benedek: Duzzogó, Kiss Ottó: HA TÉL VAN, Kosztolányi Dezső: Mostan színes tintákról álmodom, Lászlóffy Csaba: Leng a hinta, Macskamama kiscicája, Markó Béla: A pitypangok királya, Markó Béla: Milyen állat kell nekünk?, Mentovics Éva: A cinege ruhája, Mentovics Éva: Csillagfényes illúzió, Móra Ferenc: Kecskebál, Nagy Gáspár: A tenger álma, Nagyálmos Ildikó: Panna a körforgalomban, Nyulász Péter: Fest ősz, Nyulász Péter: Hetes vadas, Nyulász Péter: Tarka rét, Orbán Ottó: Krokodil, Orbán Ottó: Oroszlán, Orgoványi Anikó: Béka –bók, Szabó Lőrinc: A szél meg a nap, Szabó Lőrinc: Falusi hangverseny, Szőke Zsuzsanna: Baromfiudvar, Tornóczi Köles Ildikó: Tavasztündér, Tóth Bálint: A Lánchíd oroszlánjai, Weöres Sándor: Olvadás, Zelk Zoltán: AZ ERDŐ, Zelk Zoltán: CSILINGEL A GYÖNGYVIRÁG, Zelk Zoltán: Ibolya.

Bármilyen rajztechnika alkalmazható: linó, vízfesték, ceruzarajz, szénrajz, tusrajz, selyemfestés stb.

A pályaműveket lehetőleg A/3-as méretben, fehér papírkerettel kérik elkészíteni, és minden pályamunkán szerepeljen a következő: név, iskola, osztály, a felkészítő tanár neve és természetesen az illusztrált mű címe és szerzője. Egy pályázó maximum három alkotással szerepelhet.

Két kategóriában, korosztályonként bírálják el a műveket – az alsósok különdíjban részesülhetnek – a felsősök közül nyeri el valaki a fődíjat: a vándorserleget, amelyet a nyertes iskolája őrizhet egy esztendeig, kicsinyített mását pedig a pályázó kapja.

A pályaműveket 2016. március 18-ig (péntek) kérik eljuttatni a Gyermekkönyvtárba (Érd, Hivatalnok u. 14.).

Eredményhirdetés: 2016. április 13-án (szerdán) 15 órakor a gyermekkönyvtárban.

Külön meghívót az eredményhirdetésre nem küldenek, minden pályázót szeretettel várnak. A legszebb illusztrációkból kiállítást rendeznek.

A díjazott pályaművek a Csuka Zoltán Városi Könyvtár tulajdonába kerülnek, melyhez minden felhasználási jogot fenntartanak.

A képen Honvári Bálint illusztrációja látható a Rot Barna: Reng az erdő című verséhez.

Címkék