Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napjatiszteletére Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata ünnepséget rendez 2016. január 22-én, pénteken 18 órától a Szepes Gyula Művelődési Központban. A központi ceremónián adják át a  Bella István és a Csuka Zoltán–díjakat és az ”Így írok én…” irodalmi pályázat díjait is. 

Hasonló tartalmaink:

Tél közepén, az év 22. napján van a magyar Himnusz születésnapja, méghozzá a százkilencvenharmadik, és ez a nap egyben – 1989 óta – a Magyar Kultúra Napja is. A fellelhető kézirat szerint ugyanis Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását Szatmárcsekén, (a kéziraton csak ennyi áll: Cseke, 1823. január 22.) és erre az eseményre emlékezve e napon ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. Ilyentájt sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak a kulturális rendezvények, és egy-egy program, esemény kapcsán sokan, sokféle módon próbálnak átadni, megmutatni valamit kulturális, művészeti életünk értékeiből.

Would you like to replay the video?

Az érdi ünnepségen köszöntőt mond Erős Kinga, a Magyar Írószövetség titkára és T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere. Az ünnepi program vendége az érdi Körösi Iskola Avis Cantrix leánykara lesz. Ezt követően az „Átlátszó víz legyen…”címmel Joós Tamás és Hegyi Norbert közreműködésével Cseh Tamás emlékest kezdődik, mert január 22. Cseh Tamás születésnapja is, így ez alkalomból elevenítik fel a nagyszerű zenész munkásságát.

Címkék