Végig vezetve újabb siker

Már a mérkőzés előtt is kijelenthető volt, hogy az ÉRD jóval esélyesebb aktuális ellenfelénél, hiszen a pont nélkül álló újoncot, a Budaörsöt fogadta Szabó Edina együttese és az erőviszonyokhoz mérten a tízgólos Katarina Krpezs-Slezák vezetésével az Érd 34–20-as győzelmet aratott.

Hasonló tartalmaink:

A francia bajnokság listavezetőjétől a napokban szerződtetett montenegrói balszélső, Olivera Vukcsevics is nevezve lett az érdi keretbe, ám akadt egy kimaradó is, a múlt heti holland SERCODAK Dalfsen elleni meccsen megsérülő, így a hétközi Békéscsaba elleni találkozót is kihagyó Mariama Signaté nem épült fel kisebb sérüléséből – soha nem jó, ha valaki sérült, de ha mégis, akkor a francia a legjobbkor sérült meg, hisz az Érd többnyire alsóházi csapatokkal játszik/játszott  [Békéscsaba, Budaörs, Csurgói NKC (Magyar Kupa), Mosonmagyaróvár, MTK sorrendben].
A papírformához mérten kezdte a meccset az Érd, 3–0-ra ellépett, is már innentől annyi volt a kérdés, mennyi lesz közte, a 16. percben lépett először pályára a montenegrói balszélső, Olivera Vukcsevics, aki tovább „erősítette” a montenegróiak harcosságáról szóló teóriát, mivel első megmozdulását rögtön kétperces kiállítással díjazták a játékvezetők, amikor visszajöhetett első pályán töltött támadásából gólt szerzett.
A két csapat közti különbséget talán az jelzi a legjobban, hogy a góloktól eltekintve eseménytelenül zajlott a meccs, az érdiek sokszor olyan természetességgel dobták a gólokat, mint más lélegzik. A 18–10-es félidei eredményt a meccsről meccsre egyre több rutint szerző fiatalok harcolták ki, akik a fordulás után is maradtak, s felvették a versenyt a Budaörssel, a legjobbjaira már nem volt szüksége az Érdnek. A második félidő derekán 26–12-es érdi előnynél már csak a különbség volt a kérdés, ugyanis Janurik Kinga mellett Szvetlana Gridnyeva, később pedig Győri Barbara is kivette a részét a védésekből.
Barján Bianka sorozatos betöréseivel, ötletes megoldásaival nem tudtak mit kezdeni a vendégek kapusai, akiknek végül 34-szer kellett kiszedniük kapujukból a labdát, miután az Érd 34–20-ra nyert.
A meccsből annyi következtetést lehet leszűrni, hogy az érdiek számos poszton és helyzetben tudnak bizonyítani, hisz Gulyás Vanda és Kisfaludy Anett beállóként nem sokszor játszik irányítót, de most még erre is volt lehetőségük.
Az jól látszott az Érden, hogy nem ég százszázalékos hőfokon, de nem is kellett, így is simán verte a sereghajtó Budaörsöt, amelynek talán legnagyobb érdeme, hogy Klivinyi Kingát öt perc játék után kivette a meccsből, így az átlövő csak egy gólig jutott.
Az Érd győzelmével megelőzte a Siófokot és negyedik a tabellán, kilenc ponttal lemaradva az éllovas FTC-Rail Cargo Hungariatól, nyolccal a Győri Audi ETO-tól és kettővel a harmadik Dunaújvárosi KKA-tól.
Szabó Edina együttese legközelebb a Magyar Kupa legjobb nyolc csapat közé kerülésért lép pályára január 27-én a harmadosztályú Csurgói NKC otthonában, az NB I-ben január 31-én a Mosonmagyaróvári KC SE-nél vendégszerepelnek Mosonszolnokon, míg a következő hazai meccset február 6-án játssza a csapat, amikor az MTK Budapestet fogadja.

Kézilabda, NB I, Nők, 15. forduló
ÉRD – BUDAÖRS 34–20 (18–10)

ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 10 (3), Havronyina 3, BARJÁN 6, Kisfaludy 2, Klivinyi 1, Fekete B. 2. Csere: Gridnyeva, Győri (kapusok), M. González 1, Gulyás 1, O. Vukcsevics 2, Vajda 2, Szabó L. 1, Takács K. 2, Bernát 1.
Edző: Szabó Edina

Budaörs: Györkös – Kiskartali 2, Ivanics1, Zsigmond, SZABADFI 5, Karalyos 1, Földes K. 3 (1). Csere: Cziráky, Andrási (kapusok), Hatala 1, Bárdi 1, Szamoránsky A. 3 (2), Szabó A., Földes V. 2 (1), Kamuti, Karsai 1 (1).
Edző: Mihály Attila
Érd Aréna, 800 néző Vezette: Buza, Cseszregi.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 3–0. 11. p.: 7–3. 18. p.: 12–4. 26. p.: 16–7. 42. p.: 26–12. 51. p.: 30–16.
Kiállítások: 12, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 8/5

MESTERMÉRLEG:
Szabó Edina: –
Elismerésem a csapatomnak a nagyarányú győzelemért.
Mihály Attila: – Arra készültünk, hogy a gyors játékot megállítsuk, ez sikerült, de védekezésben mindig a legrosszabbkor hibáztunk, elől súlytalanok voltunk, mind lövőerőben, mind tömegben, mind sebességben, tehát egy kicsit elmaradtunk magunktól, de szerintem volt tartásunk.

További eredmények:
EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE–GYŐRI AUDI ETO KC 22–31 (9–16)
Legjobb dobók: Walfisch 12, Nyikolajenko 4, ill. Sulland, Löke 5–5, Groot 4.

IPRESS CENTER-VÁC–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 23–36 (12–18)
Ld.: Soós 6, Helembai 4, ill. Pena 7, Kovacsicz 5.

SIÓFOK KC–MOSONAMAGYARÓVÁRI KCSE 30–27 (17–10)
Ld.: Orbán Annamária 7, Erdősi, Piedade 5–5, ill. Gyimesi, Dombi, Kiss N. 6–6, Bouti 5.

DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA–DVSC-TVP 28–24 (14–18)
Ld.: Kovács Anna 7, Bulath 6, ill. Kudor 7, Garbuz 6.

FEHÉRVÁR KC–MTK BUDAPEST 25–23 (13–12)
Ld.: Bandelier 6, Tápai Sz. 4, ill. Dakos 6, Termány 4.

Would you like to replay the video?
Címkék