Készenlétben az ÉKFI

Folyamatosan síkosságmentesít az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény, és a március 15-ig tartó hóügyelet keretében figyelik az időjárás előrejelzést is. 

Hasonló tartalmaink:

Mészáros Mihály az ÉrdMost.hu megkeresésére elmondta, hogy az ÉKFI hat sószóró járművel rendelkezik, ezekkel amikor szűkséges, azonnal tisztítják a fő- és mellékutakat, valamint a kisebb utcákat. Az intézmény további öt kisebb teherautóval rendelkezik, amelyekkel azt a 20-30 munkatársat szállítják a buszmegállókhoz, akik a város intézményei előtt, valamint a lakosság által legtöbbet használt járdákat takarítják.

A vezető hozzátette, hogy jelen pillanatban – a reggeli alásózásnak köszönhetően – feketék a főutak és nem marad meg rajta a hó. Ha intenzívebbé válik a havazás, vagy jobban lehűl a levegő, a sószórók azonnal útnak indulnak.

Az előrejelzések szerint ma északnyugat felől újabb csapadékmező érkezik, a Dunántúlon kezdetben ónos eső, majd eső; keleten, északkeleten havazás, a köztes zónában kezdetben hó, majd egyre inkább ónos eső, eső valószínű. Az ország északkeleti csücskében hétfő késő estig helyenként 5-6 centi hó is eshet.

Címkék