Sikeres volt a rádiós véradás

A Magyar Vöröskereszt pénteki Érd FM szerkesztőségébe szervezett véradásán 18 egység vér gyűlt össze, ami megfelel az átlagnak, és nagy valószínűséggel még lesz véradás a rádió épületében a jövőben is.

Hasonló tartalmaink:

Kicsi volt a helyszín, de így is 80%-os volt a részvétel, ami azt jelenti, hogy az átlag alapján várt 25 fő-ből 18 sikeres véradás történt. Huszonketten jelentek meg, ebből két fő nem adhatott vért, két főt pedig kiszűrtek friss tetoválás illetve herpesz miatt. A véradáson az ÉrdFm munkatársai is részt vettek.

Janzsó Mónika, a Magyar Vöröskereszt Érdi szervezetének elnöke elmondta, hogy januárban nagyon alacsony a véradók száma, ilyenkor a legnehezebb megmozgatni az embereket. A továbbiakban az érdi Ifjúsági Önkormányzat kabinetével és a diákpolgármesterrel is fog tárgyalni, mert szeretné, ha az érdi középiskolákban is lennének véradások, hiszen a fiataloknak a véradó-hajlandósága nagyon alacsony.

A véradók számára egyébként nagyon izgalmas volt a helyszín, hiszen miközben másokon segítettek, bepillantást nyerhettek az ÉrdFm munkájába is. Várakozás közben többen is kérték, hogy a rádió munkatársai vezessék végig őket, s mutassák meg, hol és hogyan készül az adás.

Janzsó Mónika kiválónak értékelte az Érd Médiacentrum és a Vöröskereszt közötti Együttműködést, ezért várhatóan a jövőben is szerveznek közös véradást.

Would you like to replay the video?
Címkék