Lesd meg a medvét!

A népi hagyomány szerint február 2-án a téli álmából ébredő medve kijön a barlangjából, ha napos időt talál és meglátja az árnyékát, akkor visszabújik aludni, mert még hosszú lesz a tél. Viszont, ha a medve borús időre ébred, úgy a mancsaival kitörli az álmot a szemeiből és nem megy vissza a barlangjába, hanem elindul táplálék után, tehát hamarosan vége a télnek, közeleg a tavasz. Vajon a Budakeszi Vadaspark két mackója Móric és Vackor meglátja az árnyékát?

Hasonló tartalmaink:

A Medve–les Napon minden kiderül, ahol izgalmas programokkal várják a látogatókat, elsősorban iskolás, óvodás csoportokat. A csoport(ok) érkezését követően felmennek a medvékhez. Útközben a gyerekek fákra kirakott medve lábnyomok után kutathatnak. Móric és Vackor kifutójánál rövid, ismeretterjesztő előadást tartanak, majd megnézik egy igazi medve lábnyomát. Ezek után a látogatók elől elzárt területre lépnek, ahol a gyerekek egy rövid mesés akadálypálya teljesítését követően mézet kóstolhatnak.

A Budakeszi Vadasparkban Medve-les programra várják az érdeklődőket, melyről Mészáros Orsolya zoopedagógus beszélt az Érd FM 101.3 adásában. Hallgassa meg az interjút!

A Medve-les Nap programján a részvétel ingyenes, a belépő árát kell kifizetni, mely érdieknek kedvezményes. Erről itt olvashat részletesen! Az általános iskolás és óvodás csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges.

vadaspark-budakeszi.hu

Címkék