Elektromos autót tesztelnek Tárnokon

A környezetvédelmi beruházások, ezzel kapcsolatos fejlesztések fontos szempontként jelennek meg Tárnok tervei között adta hírül a tarnokhir.hu.

Hasonló tartalmaink:

A Tárnoki Tipegő Bölcsőde építésénél már egyértelmű volt a napkollektorok és napelemek beépítése, és éppen így gondolkodunk a további intézményi fejlesztések esetében is – mondta el Szolnoki Gábor polgármester. Majd hozzátette: ez a mostani lehetőség hasonló, csak éppen gépjárműre vonatkozik, előremutató lehetőség egy elektromos autó önkormányzati szolgálatba állítása. A mostani tesztlehetőség elegendő időt ad nekünk az információszerzésre, annak vizsgálatára, hogy mennyivel kedvezőbb, mind környezetvédelmi, mind pedig gazdaságossági szempontból egy ilyen lehetőség. A két szempont közül pedig a második is fontos, hiszen a takarékos gazdálkodás alapvető követelmény önkormányzatunknál. Az már bizonyos, hogy a fenntartási költségei a töredékét teszi ki egy hagyományos gépjárműének, azonban azt is vizsgálni kell majd, hogy milyen pénzügyi feltételekkel lehet ilyen autót vásárolni.  Addig is a közeljövőben láthatják a gépjárművet a tárnoki utakon.

Hallgassa meg Szolnoki Gáborral, Tárnok polgármesterével készített interjút!

A Nissan LEAF a világ első 100%-ig elektromos meghajtással működő autója, amely bebizonyította, hogy a zéró-emissziós mobilitás nem álom, hanem igenis valóság. Mostanra már több mint 54.000 LEAF közlekedik az utakon szinte hangtalanul, bármilyen kipufogógáz kibocsátása nélkül. A megnövelt hatótávolságú akkumulátorral pedig 250 km-t is meg lehet tenni két töltés között.

Fotó: tarnokhir.hu

Címkék