Moldáv diák Érden

Még korábban vette fel a kapcsolatot egymással az érdi Gárdonyi Iskola és Aiesec nevű nemzetközi diákszervezet, hogy egy mindkét fél számára hasznos együttműködés keretében külföldi tanulók érkezzenek városunkba. Az első fiatal múlt héten érkezett Érdre. 

Hasonló tartalmaink:

Az Aiesec egy globális, a világ több mint száz országában jelen lévő szervezet, melynek célja, hogy lehetőséget nyújtson a közép és felsőoktatásban résztvevőknek, hogy tanulmányaik során egy idegen ország kultúrájával is megismerkedhessenek. Az Aiesec számos alternatívát kínál a diákságnak a kultúraközi tapasztalatszerzésre. Ezek közül az egyik az az önkéntes program, melynek keretében Ruxanda Cucerenco városunkba érkezett. Az egyetemista moldáv lány – a tervek szerint – hat hetet tölt majd hazánkban, melynek során elsősorban az őt fogadó Gárdonyi Iskolában tart előadásokat és vesz részt különféle foglalkozásokon.

Az önkéntes program fontos eleme, hogy a fiatalok bárhova is utazzanak a világban, lehetőség szerint helyi családoknál szálljanak meg, így is közelebb kerülve az adott ország kultúrájához. Ruxanda az első két hetet Tomka Lillánál, az érdi Ifjúsági Önkormányzat elnökénél tölti, akivel már ennyi idő alatt is sikerült jó barátságot kötnie. A diákpolgármester elmondta, hogy nagyszerű lehetőség ez az érdi diákok számára az angol nyelv gyakorlására és a moldáv kultúra megismerésére.

Would you like to replay the video?

Ruxanda ugyan még csak egy hete érkezett, de már most nagyon pozitívak a tapasztalatai hazánkról és persze Érdről is. Noha, mint mondja ez nem meglepő, hiszen barátaitól már sok szépet hallott rólunk korábban is. Elmondta, hogy szeretne minél többet megtudni Magyarországról és a magyar kultúráról. Hozzátette, hogy ismerősei, akik már jártak Budapesten, azt mondták, hogy a világ egyik legszebb városa. Nagy várakozásokkal érkezett és elmondása szerint úgy fogja bemutatni hazánkat, hogy egy csodálatos hely, amit látni kell.

Pintérné Bernyó Piroska, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium igazgatója hozzátette: a programnak várhatóan lesz folytatása, ugyanakkor szeretnék, ha mindez fordítva is megvalósulhatna és a jövőben gárdonyis diákok is részt vehetnének hasonló utazásokon.

Címkék