A magyarok bizalma erősödött

A magyar reformok továbbra is működnek, s Magyarországon személyes pénzügyeiket, illetve állásuk biztonságát látják a legnagyobb arányban optimistán a polgárok – közölte közvélemény-kutatási adatokra hivatkozva Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, energiaügyért felelős államtitkár.

Hasonló tartalmaink:

A térség képviselője havi rendszerességgel megtartott sajtótájékoztatóján foglalta össze, azokat a legfontosabb pontokat, amelyek szerinte most a legkiemelkedőbbek országosan, valamint kistérségi szinten.

A családok ismét több pénzt vihetnek haza annak köszönhetően, hogy január elsejétől tovább nőtt a kétgyermekesek családi adókedvezménye, és ezzel együtt csökkent a személyi jövedelemadó (szja) – közölte Dr. Aradszki András. A családi adókedvezmény összegének növelése, valamint a személyi jövedelemadó csökkenése több ezer forintos pluszt jelent a kétgyermekes családoknak, amelyek februári bérük kézhezvételekor már láthatják a január elsejétől bevezetett intézkedések eredményét. Számukra az ötezer forinttal megemelt adókedvezmény évi hatvanezer forint megtakarítást jelent. Az adókedvezmény, az szja csökkenése, valamint a bérek növekedése átlagkereset esetén 165 ezer, minimálbérnél 120 ezer, pedagógusként pedig 176 ezer forintos megtakarítást jelent.

– A kormány ebben az évben 7 százalékkal, azaz 17 milliárd forinttal növelte a családokra fordítható összeget, amely idén összesen 257 milliárd forintot tesz ki. Ez családonként 250 ezer forint többletet jelent évente. –

Tízezerrel több új lakás megépítése 200-240 milliárd forint új beruházást generálhat, ez jelentős gazdasági növekedést eredményezhet, valamint közvetlenül 15 ezerrel növelné a foglalkoztatottak számát. A kormány az otthonteremtési programot azért tartja kiemelten fontos feladatnak, mert a gazdasági növekedés ösztönzésén túl olyan hosszú távú társadalompolitikai célkitűzések megvalósításához járulhat hozzá, mint a kedvezőtlen demográfiai trend megfordítása, illetve a szakképzett munkaerő itthon tartása – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Idén májusra a tervek szerint 270 kormányablak lesz kész, most 240 működik az országban; a kormányablakokban jelenleg több mint 630 ügyet lehet elintézni, a tervek szerint év végére ezret lehet majd. Dr. Aradszki András örömét fejezte ki, hogy éppen a sajtótájékoztatója másnapján adják át a felújított, minden igényt kielégítő Kormányablakot.

A következő öt évben a meglévők mellett két újabb gimnáziuma is lesz Érdnek, és épül egy korszerű Érdi Szakképzési Centrum is, amelyben multifunkcionális tanműhely és új tornaterem is lesz. Mindez a Batthyány 2020 program keretén belül valósulhat meg. Dr. Aradszki András véleménye szerint ez nagy előre lépés lesz az érdi diákok számára, hiszen az általános iskola után már helyben is tudnak felvételizni, hogy az otthonukban járhassák ki a középiskolát is.

Would you like to replay the video?
Címkék