Nemzetközi kapcsolatokat épít a diákpolgármester

Tomka Lilla diákpolgármesternél lakik az a Moldáviából érkezett diáklány, aki hat hetet tölt Érden egy nemzetközi szervezet segítségével.

Hasonló tartalmaink:

A moldáv diáklány Tomka Lillával minden hétköznap bejár tanórákra a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumba, ahol a magyar nyelvű órákat kevésbé élvezi a nyelvtudás hiánya miatt, viszont a magyar diákok annál hasznosabbnak találják a vele való angol nyelvű társalgást. Az angol nyelvórákon viszont nagyon jól érzi magát, minden órán az általa készített prezentációt bemutatva mesél a diákoknak szülőhazájáról.

Ruxanda Cucerenco önkéntes munkaként vállalta ezt az utazást, AIESEC-en keresztül, célja az ismeret- és tapasztalatszerzés volt, így került Magyarországra, Érdre. A diákpolgármester elmondta:  ő is gondolkozik azon, hogy egy szervezeten keresztül külföldre utazzon és megismerjen más országokat és hagyományokat. És egy ilyen utazás alkalmat teremtene számára arra is, hogy bemutassa a magyar kultúrát és lakóhelyét, Érdet is olyan országokban, ahol esetlegesen keveset tudnak hazánkról – tette hozzá.

Hallgassa meg Tomka Lillával készített interjúnkat!

Fotó: Tomka Lilla facebook oldala

Címkék