Gördülékeny a szelektív kukák átadása

Február 5-én elkezdte a szelektív hulladékgyűjtő edények kiosztását az Érd és Térsége Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. A meghívott háromszáz városlakóból 82-en vették át a kék és sárga kukákat a hétvégén. A héten újabb ezerkétszáz háztartás kap értesítést arról, hogy átveheti a Sas utcában a szelektív edényeket.

Hasonló tartalmaink:

Szamek Zsolt az ÉTH ügyvezetője úgy értékelt, hogy az idő rövidségére való tekintettel, megfelelőnek tartja a megjelentek létszámát, s kiemelte, hogy a tervezett 5 perces átadó idő, a lakók és munkatársai fegyelmezettségének köszönhetően csupán két percre rövidült.

Április végéig minden kedden és csütörtökön 8:00 és 11:30 és 12:00 és 19:00 között, péntekenként 12:00 és 19:00 között, szombatonként pedig 8:00 és 11:30 valamint 12:00 és 16:00 között mehetnek a kiértesített lakók az edényekért.

Would you like to replay the video?

Az ÉTH 15 munkatárssal várja az ügyfeleket minden alkalommal, így a lehető leggördülékenyebben zajlik az átadás-átvétel. Minden átadó napra újabb háromszáz háztartásnak jelzi a cég, hogy elvihetőek a szeletívek, így összesen heti szinten 2400 kuka átadását tervezik, amelyet biztonsággal ki is tudnak szolgálni.

Szamek Zsolt reagált az Érd és környéke Facebook csoportban a legtöbbet kifogásolt kérdésre, miszerint a lakók egy része nem tudja megoldani az elszállítást. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy tudomásul veszik, hogy sokan egyedül élnek, vagy nincs megfelelő járművük, amivel meg tudnák oldani a fuvarozást, éppen ezért meg fogják szervezni a kiszállítást. Arra kérte az ingatlantulajdonosokat, hogy jelezzék az ÉTH ügyfélszolgálatán, hogy ki kéri ezt a szolgáltatást. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy azok, akik nem tudják személyesen átvenni az edényeket, azoknak csak április után tudják kivinni, hiszen tudnia kell a cégnek a pontos létszámot, mivel csak annak ismeretében tudnak szervezkedni.

További információkért hallgassa meg Szamek Zsolttal készült interjúnkat!

Címkék