Nyitott sorompónál jött a vonat

Meghibásodott szerdán kora délután a sorompó az Esküdt utcai átjáróban. Először több mint 20 percig nem engedte át az autókat a fényjelzés, majd kikapcsolt, a vonat pedig nyitott gátnál jött. A jelenséget többen is megírták az Érd és környéke Facebook csoportban, ahol arról is beszámoltak, hogy ez nem az első eset volt.

Hasonló tartalmaink:

A sorompó meghibásodása nem városi kompetencia, a MÁV logisztikai hibája okozza. A gyakorlat szerint ilyenkor a hibás jelzést lekapcsolják, a sorompók pedig felnyílnak,hogy ne okozzanak felesleges fennakadást, vagyis ne legyen nagyobb dugó – közölte a MÁV. A sorompóhiba esetén − legalábbis ahogy ezt észreveszik − szólnak a mozdonyvezetőnek is. Így azok lassan haladnak át az adott átjáróban, plusz kürtjelzést is adnak.

A KRESZ szerint ha a fény és félsorompó fénysorompó része nem ad jelzést (sötét) akkor a fénysorompó valamilyen meghibásodása áll fenn. Úgyhogy az autósoknak úgy kell áthaladniuk, ahogy azt a KRESZ  ilyenkor előírja: fokozott óvatossággal meggyőződik, hogy nem jön vasúti jármű egyik irányból sem, majd áthalad!

(fotó: Facebook/Érd és környéke csoport)

Címkék