Komposzt a gazdálkodóknak

Éves szinten mintegy 20-25 ezer tonnányi zöldhulladék gyűlik össze a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban. Ennek apropóján a cég most úgy döntött, hogy az ebből keletkező komposztot felajánlja a környékbeli gazdálkodóknak, melynek részleteiről egy tegnap délután, a Polgárok Házában megtartott tájékoztatón számoltak be az érdeklődőknek.

Hasonló tartalmaink:

A kertben termett zöldségek és gyümölcsök a tápanyagot a talajból veszik magukhoz. Egy jó kertésznek a tápanyagot folyamatosan pótolnia kell, hogy egészséges finom termést hozzanak a növényei. Ehhez a legjobb módszer a komposztálás.

A komposztálás során az otthon összegyűjtött háztartási vagy kerti szerves hulladék tápanyagban gazdag humuszszerű anyaggá változik. A komposztálás célja, hogy a szerves hulladékok újrahasznosításával olyan tápanyagban gazdag anyagot kapjunk, amellyel a kerti talajt felfrissíthetjük.

A komposztba sok minden kerülhet: lehulló lomb, a növények elszáradt levelei, lekaszált fű, fahamu, élelmiszermaradék, kávézacc és teafű is.

Would you like to replay the video?

 

Címkék