Májusban indulnak a zöldjáratok

Egész évben fogadja a zöldhulladékot az érdi hulladékudvar. A hulladékgazdálkodásban bekövetkezett változások teszik ezt lehetővé. Az NHKV Zrt. egységesítette a közszolgáltatás műszaki tartalmát, meghatározta országos szinten, hogy milyen jellegű feladatokat kell elvégezni, – ezek közé tartozik, hogy a zöldhulladék-gyűjtést évi 12 alkalommal kell elvégezni – magyarázta az ÉTH cégvezetője. Vagyis minden nyári, őszi és tavaszi hónapban egyszer, és télen két alkalommal. Ám ez nem jelenti azt, hogy itt Érden új gyűjtőnapokat jelölnek ki – mondta Pató Simon.

Hasonló tartalmaink:

Mint Pató Simon cégvezetőtől megtudtuk, a zöldjáratok május 5-én, 12-én, 19-én és 26-án, azaz szombati napokon viszik majd el a biohulladékot.

  • A biohulladékot az ingatlantulajdonos 0.5 m3-t meg nem haladó mennyiségben, hulladékzsákban, vagy legfeljebb 1 méteres darabokra vágva és kötegelve helyezheti az ingatlana elé.
  • A 0,5 m3-t meghaladó mennyiségű  biohulladékot az ÉTH Nonprofit kft.  egész évben térítésmentesen veszi  át a lakosoktól a Sas utcai  hulladékudvarban. A hulladék beszállításáról- a hulladékudvar üzemeltetési előírásainak betartása mellett – az ingatlantulajdonosnak kell gondoskodnia
  • A gyűjtés-szállítás ingyenes, azonban a zsákot az ingatlantulajdonosnak kell biztosítani.
  • A szolgáltató kéri, hogy a zsákba csak zöldhulladékot helyezzenek el.
  • A zsákot ne kössék be, mert annak tartalmát szúrópróbaszerűen ellenőrzik. Amennyiben idegen anyagot találnak a zsákokban, úgy a teljes mennyiség elszállítását megtagadják
  • A zöldhulladékot zsákosan szállítják el, a zsákokat nem adják vissza.
  • Gyűjtés előtt a kihelyezett hulladékról, és a gyűjtés után a „tiszta ” utcáról az ÉTH Nonprofit Kft dátumozott fényképfelvételt készít.

A zsákokat a gyűjtési napon reggel hét órára kérik kihelyezni az ingatlanok elé.

Cikkünket a begyűjtési naptárral, illetve utcalistával később frissítjük!

Címkék