Lombhullás idején
2018
nov. 20

Lombhullás idején

A hosszú, meleg ősz után hirtelen beköszöntött eső és fagy meghozza a telet: a fák, bokrok hirtelen ledobják maradék leveleiket a napokban. Bár ebben a hűvös, esős időben kevesen merészkednek ki a kertbe, jövő péntekig még szabad elégetni az összegyűjtött avart, kerti hulladékot. Aki a környezetbarát megoldás mellett dönt, elvitetheti a zöldjárattal, vagy – ha az már elment az utcájában – díjmentesen le is adhatja a Sas utcában a zsákolt avart.

Tovább...
November 10-én indulnak a zöldjáratok
2018
okt. 24

November 10-én indulnak a zöldjáratok

Az ÉTH november 10. és . december 15. között, szombati napokon szállítja el a zöldhulladékot, előre elkészített ütemezés szerint. Az önkormányzati rendelet értemében ingatlanonként fél köbméter zöldhulladékot visznek el, ami hat darab 120 literes zsákot jelent – ezt az ingatlantulajdonosnak kell biztosítania. Aki ennél többet szeretne kitenni, az ügyfélszolgálaton (Diósdi út 29.) vásárolhat úgynevezett "zöld zsákot". ITT AZ ÜTEMTERV!

Tovább...
Gyakrabban közlekedhetnek jövőre a zöldjáratok
2018
okt. 3

Gyakrabban közlekedhetnek jövőre a zöldjáratok

Beköszöntött az október, vele a levélhullás. Jó hír a kerti munkát végzőknek, hogy idén is lesz zöldjárat, ami az összegyűjtött lombot, nyesedéket elszállítja, de október 15. és november 30. között el is lehet égetni a kerti zölhulladékot. Az ezzel kapcsolatos alapvető szabályokra T. Mészáros András hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján. A polgármester elmondta azt is: jövőre változások várhatók a zöldjáratokat illetően.

Tovább...
Csúszik a hulladékszállítás a nagy meleg miatt
2018
aug. 10

Csúszik a hulladékszállítás a nagy meleg miatt

Diósdon, Érden, Tárnokon és Sóskúton helyenként elmaradás várható a kommunális és szelektív hulladékszállításban, a nagy meleg miatt – tájékoztat közösségi oldalán az ÉTH Nonprofit Kft. Az elmaradásokat folyamatosan pótolni fogják – teszik hozzá közleményükben.

Tovább...
Sűrűbb zöldjárat, csökkenő légszennyezés
2018
jún. 20

Sűrűbb zöldjárat, csökkenő légszennyezés

Háztartási tüzelőberendezések, avarégetés, közlekedés – ahogy más településeken, úgy Érden is ezek okozzák a légszennyezést. T. Mészáros András mérési eredményeket ismertetett sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva: az avarégetés, illetve az autók által felvert por okozta légszennyezés ellen tud és fog is tenni a város, útépítésekkel és a zöldjáratok sűrítésével.

Tovább...
Szombaton indul a zöldjárat!
2018
máj. 3

Szombaton indul a zöldjárat!

Szombaton indul az első zöldjárat; a biohulladék begyűjtése május 26-áig tart majd. A zöldhulladékot az ingatlantulajdonos fél köbmétert meg nem haladó mennyiségben, hulladékzsákban, vagy legfeljebb 1 méteres darabokra vágva és kötegelve helyezheti az ingatlana elé, az ütemterven feltüntetett időpontban. A többlet biohulladékot emblémás zsákban helyezhetik ki a lakosok, vagy a hulladékudvarba szállíthatják.

Tovább...
Itt a tavaszi zöldjárat menetrendje!
2018
ápr. 20

Itt a tavaszi zöldjárat menetrendje!

Májusban indulnak a zöldjáratok: 5-én, 12-én, 19-én és 26-án, azaz szombati napokon viszi majd el az ÉTH a biohulladékot az érdi ingatlanok elől. A nyesedéket, tavalyi avart az ingatlantulajdonos fél köbmétert meg nem haladó mennyiségben, hulladékzsákban, vagy legfeljebb 1 méteres darabokra vágva és kötegelve helyezheti az ingatlana elé. Itt megtalálja a zöldjáratok ütemtervét, utcák szerint!

Tovább...
Amit a zöldhulladék égetéséről tudni kell
2018
ápr. 9

Amit a zöldhulladék égetéséről tudni kell

Az elhúzódó tél, majd az enyhüléssel érkező esőzések miatt idén elhúzódtak a kora tavaszi munkák. Sokan most gyűjtik össze, ami a tavalyi avarból maradt, metszenek, nyesegetnek. Egyre többen választják a környezetbarát komposztálást, és élnek a zöldjárat biztosította lehetőséggel, aki azonban égetné a kerti hulladékot, annak az alábbiakat érdemes tudnia.

Tovább...
Májusban indulnak a zöldjáratok
2018
ápr. 9

Májusban indulnak a zöldjáratok

Egész évben fogadja a zöldhulladékot az érdi hulladékudvar. A hulladékgazdálkodásban bekövetkezett változások teszik ezt lehetővé. Az NHKV Zrt. egységesítette a közszolgáltatás műszaki tartalmát, meghatározta országos szinten, hogy milyen jellegű feladatokat kell elvégezni, - ezek közé tartozik, hogy a zöldhulladék-gyűjtést évi 12 alkalommal kell elvégezni – magyarázta az ÉTH cégvezetője. Vagyis minden nyári, őszi és tavaszi hónapban egyszer, és télen két alkalommal. Ám ez nem jelenti azt, hogy itt Érden új gyűjtőnapokat jelölnek ki – mondta Pató Simon.t.

Tovább...
November 11-én indul az őszi zöldjárat
2017
okt. 12

November 11-én indul az őszi zöldjárat

Novemberben ismét elviszik a gallyakat és leveleket. November 11-én indul a zöldjárat Érden, de nem muszáj addig várni, a kerti hulladékot átveszik a Sas utcai hulladékudvarban is hétfőtől péntekig 8 óra és 16 óra között, szombaton pedig 8 és 12 óra között ingyenesen 250 kilogrammig.

Tovább...